Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
bord met pasta carbonara en een eidooier en fles olie

Spaghetti carbonara: de lekkerste recepten

Een échte klassieker uit de Italiaanse keuken: spaghetti carbonara. Met weinig ingrediënten tover je binnen de kortste keren een verrukkelijke maaltijd op tafel. We zetten onze favoriete recepten voor dit comfortfood op een rijtje.

Lees verder na de advertentie

Spaghetti carbonara

Klassieke pasta carbonara wordt bereid met ingrediënten zoals kaas, ei, wangspek (guanciale) en ook peper. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebruik van room uit den boze. Toch vind je soms varianten op de klassieker die de moeite waard zijn om ook eens te proberen. Wij verzamelden vijf recepten voor spaghetti carbonara; van de echte klassieker tot vegetarische varianten en zelfs een recept met mosselen.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Klassieke pasta carbonara

Dit is natuurlijk de enige échte: spaghetti, guanciale, eieren en pecorino romano. Simpeler en romiger wordt het dan ook niet. Uiteraard blijft dit onze favoriet, voor dit recept kun je ons altijd wakker maken.

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Pasta carbonara is een echte klassieker. Dit recept is zoals de Italianen het maar al te graag zien: zonder room en met kinnebakspek. Het heerlijke comfortfood is binnen 25 minuten klaar dus waar wacht je nog op?

Naar het recept

Spaghetti carbonara recepten

Vegetarische pasta carbonara met inktzwam en Remeker-kaas

Vegetarische pasta carbonara met inktzwam en Remeker-kaas

Dit recept voor een vegetarische carbonara met paddenstoelen is eigenlijk voor vier personen, maar hij is zó lekker dat je hem ook wel met z’n tweeën op kunt. Hou je wat pasta over? Neem het bijvoorbeeld de volgende dag mee naar je werk als lunch!

Naar het recept
Mosselen carbonara

Mosselen carbonara

Sergio Herman: “Dit is weer een mooi klassiek gerecht dat een extra twist krijgt door de diepgang van dat magische mosselvocht. Een carbonara met zilte klasse en de anijzigheid van venkel.”

Naar het recept
Hollandse carbonara

Hollandse carbonara

In plaats van guanciale en pecorino romano gebruiken we in dit recept met een Hollands tintje katenspek en ook Beemsterkaas. Traditioneel en Italiaans? Nee. Lekker? Jazeker!

Naar het recept

Tip!

pasta carbonara weekmenu

Pasta carbonara met asperges en vegetarische spekjes

Dit recept kun je nog snel maken voor het aspergeseizoen alweer voorbij is. Dankzij de vegetarische spekjes is deze smaakvolle carbonara ook nog eens geschikt voor vegetariërs.

Naar het recept
Paddenstoelencarbonara

Paddenstoelencarbonara

Hou je van pasta met champignons? Dan mag je dit recept niet overslaan! Wees ook zeker niet voorzichtig met de parmezaan, dit geeft de pasta nét even wat extra smaak.

Naar het recept
Pasta carbonara met gepekelde eidooier

Pasta carbonara met gepekelde eidooier

Dit recept lijkt ontzettend op de klassieker, maar is toch nét even iets anders door de gepekelde eidooier. Probeer maar eens uit, zo’n gepekelde eidooier voegt flink wat umami toe aan je gerecht.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!