Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
pasta carbonara weekmenu

Pasta carbonara met asperges en vegetarische spekjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Dit recept kun je nog snel maken voor het aspergeseizoen alweer voorbij is. Dankzij de vegetarische spekjes is deze smaakvolle carbonara ook nog eens geschikt voor vegetariërs.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Dit recept kun je nog snel maken voor het aspergeseizoen alweer voorbij is. Dankzij de vegetarische spekjes is deze smaakvolle carbonara ook nog eens geschikt voor vegetariërs.

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd 1,5 cm van het kontje af. Snijd vervolgens de geschilde asperges schuin in de vorm van de penne. Kook de asperges in een aspergepan of kookpan met 1 l water, 1 el zout, 1 tl suiker en de roomboter op laag vuur ca. 15 minuten.

  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak er de speckjes ca. 5 minuten in.

  3. Giet de pasta af en laat hem kort uitlekken. Doe de penne, de speckjes, de asperges en de kookroom in een pan en verhit het rustig op laag vuur. Meng het geheel goed, voeg de eidooiers toe en meng weer goed door. Neem van het vuur en laat ca. 2 minuten staan.

  4. Mix voor de salade de rucola, de parmezaan en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de pasta en de salade apart maar wel tegelijk.

Per portie: 790 kcal | 55 g koolhydraten | 30 g eiwit | 48 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!