Pasta carbonara met asperges en vegetarische spekjes
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de asperges en snijd 1,5 cm van het kontje af. Snijd vervolgens de geschilde asperges schuin in de vorm van de penne. Kook de asperges in een aspergepan of kookpan met 1 l water, 1 el zout, 1 tl suiker en de roomboter op laag vuur ca. 15 minuten.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak er de speckjes ca. 5 minuten in.
Giet de pasta af en laat hem kort uitlekken. Doe de penne, de speckjes, de asperges en de kookroom in een pan en verhit het rustig op laag vuur. Meng het geheel goed, voeg de eidooiers toe en meng weer goed door. Neem van het vuur en laat ca. 2 minuten staan.
Mix voor de salade de rucola, de parmezaan en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de pasta en de salade apart maar wel tegelijk.