Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper

Dit zijn de allerlekkerste vegetarische pasta recepten

Advertentie

De Italiaanse keuken kent wel meer pastaklassiekers dan spaghetti bolognese. Laat de minder bekende pastasoorten zoals orecchiette op je bord shinen met deze vegetarische pasta recepten, met een zelfgemaakte groentesaus en natuurlijk een scheutje goede olijfolie. Eet smakelijk!

Vegetarische pasta recepten

Niets is zo lekker als een goede pasta. Het liefst een beetje al dente, met een romige en ook goed gevulde saus. Oh, en (plantaardige) kaas mag natuurlijk niet ontbreken! Maar eet je liever geen vlees? Gelukkig zijn er ontzettend veel vegetarische pasta recepten. Wij hebben de lekkerste natuurlijk voor je verzameld!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper

First up: orecchiette met broccoli en rode peper, een echte Italiaanse klassieker. Geroosterde amandelen zijn een prima alternatief voor bijvoorbeeld kaas. Ze geven de pasta namelijk het lekkere zoutje qua smaak.

> naar het recept: orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper

Orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper

2. Vegetarische pasta recepten: rigatoni alla norma

Perfect voor als je snakt naar ultiem comfortfood. Houd je van een beetje pit? Voeg dan samen met de knoflook en kappertjes ook een snuf chilivlokken toe. Zo voeg je nog meer smaak toe aan je pasta.

> naar het recept: rigatoni alla norma

Vegetarische pasta recepten: rigatoni alla norma

3. Fusilli peperonata met tijm en geitenkaas

De geraspte parmezaan kennen we inmiddels, het is tijd voor een andere kaas als hoofdrolspeler: geitenkaas. Heerlijk in combinatie met de zachte paprika en smaakvolle olijven!

> naar het recept: fusilli peperonata met tijm en geitenkaas

Fusilli peperonata

4. Pappardelle al ragu van witte bonen

De combinatie van ui, wortel en bleekselderij wordt ook wel ‘soffritto’ genoemd en vormt de basis van veel Italiaanse sauzen. Wij gebruiken hem voor een van onze favoriete vegetarische pasta recepten: pappardelle al ragu.

> naar het recept: pappardelle al ragu van witte bonen

Pappardelle al ragu

Vega special

€ 8,99
cover vega special 2023

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!