Vegetarische pasta recepten
Niets is zo lekker als een goede pasta. Het liefst een beetje al dente, met een romige en ook goed gevulde saus. Oh, en (plantaardige) kaas mag natuurlijk niet ontbreken! Maar eet je liever geen vlees? Gelukkig zijn er ontzettend veel vegetarische pasta recepten. Wij hebben de lekkerste natuurlijk voor je verzameld!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
1. Orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper
First up: orecchiette met broccoli en rode peper, een echte Italiaanse klassieker. Geroosterde amandelen zijn een prima alternatief voor bijvoorbeeld kaas. Ze geven de pasta namelijk het lekkere zoutje qua smaak.
> naar het recept: orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper
2. Vegetarische pasta recepten: rigatoni alla norma
Perfect voor als je snakt naar ultiem comfortfood. Houd je van een beetje pit? Voeg dan samen met de knoflook en kappertjes ook een snuf chilivlokken toe. Zo voeg je nog meer smaak toe aan je pasta.
> naar het recept: rigatoni alla norma
3. Fusilli peperonata met tijm en geitenkaas
De geraspte parmezaan kennen we inmiddels, het is tijd voor een andere kaas als hoofdrolspeler: geitenkaas. Heerlijk in combinatie met de zachte paprika en smaakvolle olijven!
> naar het recept: fusilli peperonata met tijm en geitenkaas
4. Pappardelle al ragu van witte bonen
De combinatie van ui, wortel en bleekselderij wordt ook wel ‘soffritto’ genoemd en vormt de basis van veel Italiaanse sauzen. Wij gebruiken hem voor een van onze favoriete vegetarische pasta recepten: pappardelle al ragu.
> naar het recept: pappardelle al ragu van witte bonen
