Vegetarische tapas

Een plank vol tapas is al snel gevuld met een mooie selectie van hammen en hapjes met chorizo of gehakt. Maar een borrel Spaanse stijl kan ook prima vegetarisch. Ter inspiratie delen wij de lekkerste vegetarische tapas recepten die net een stapje verder gaan dan een schaaltje vol olijven, gerookte amandelen, pimentos de padron of blokjes manchego.

Patatas bravas

We trappen het lijstje af met een echte klassieker. Patatas bravas zijn aardappelen met een salsa brava, oftewel een dappere saus. Dat klinkt heftig, maar Spanjaarden vinden algauw iets pittig. Probeer maar! Je smaakpupillen zullen zeker niet wegschroeien.

> naar het recept: patatas bravas

patatas

Gazpacho

Wapen jezelf tegen de warmte door te genieten van de koude tomatensoep gazpacho. Een verfrissend hapje tussendoor. Voor als je de patatas bravas toch iets te pittig vond bijvoorbeeld.

> naar het recept: gazpacho

gazpacho

Spaanse kaasballetjes

Stiekem toch zin in bitterballen? Laat je dan verleiden door deze Spaanse variant. Met kaas en paprikapoeder. Lekker met een aioli-dip

> naar het recept: Spaanse kaasballetjes

Spaanse kaasballetjes met alioli tapas

Gefrituurde aubergine met honing

Tijdens het eten van dit smaakvolle vegetarische hapje proef je van de nazomer. De aubergine krijgt een verrassende smaak en consistentie door hem te frituren.

> naar het recept: gefrituurde aubergine met honing

gefrituurde aubergine

Gefrituurde bloemkool met paprikaketchup

Het is niet gek dat je gefrituurde bloemkool in steeds meer recepten ziet terugkomen. Wanneer je de groente goed roostert, worden de roosjes zo waanzinnig lekker dat je haast niet geloofd het nog gezond is ook.

> naar het recept: gefrituurde bloemkool met paprikaketchup

spaanse pinchos

Gegrilde groenten

Een schaaltje vol gegrilde groenten is de ideale borrelhap. Makkelijk, lekker en ook nog eens hartstikke gezond! Win-win.

> naar het recept: gegrilde groenten

Gegrilde groenten

Frittata

Nog restjes groenten in je koelkast? Aan de frittata zijn ze goed besteed. Een heerlijk vegetarische tapas is in een handomdraai gemaakt. Eitje klutsen en bakken maar!

> naar het recept: frisse frittata met tijm en citroen

frittata met tijm en citroen

Gefrituurde olijven met kappertjesmayo

We eten ze meestal zo uit het vuistje maar verras jezelf eens door olijven te frituren. Het is belangrijk dat je de ze eerst goed laat drogen, anders gaat het vet te veel spetteren.

> naar het recept: gefrituurde olijven met kappertjesmayo

Gefrituurde olijven met kappertjesmayonaise

Gegrilde maiskolf

Een gegrilde maiskolf is een echte BBQ-klassieker maar serveer ‘m ook eens bij je volgende tapas avond. Genieten is gegarandeerd!

> naar het recept: gegrilde maiskolf met feta en chilimayo

Weekmenu gegrilde maiskolf met feta en chilimayo

Pruimen gevuld met manchego en pijnboompitten

Dit is misschien wel een van onze favoriete vegetarische tapas. De zoete smaak van de pruimen gaat namelijk waanzinnig samen met de zoute kaas. Proef maar! Deze tapa zal snel ook tot jouw favorieten behoren.

> naar het recept: pruimen gevuld met manchego en pijnboompitten

spaanse pinchos

Helemaal in Spaanse sferen gekomen van deze vegetarische tapas? Dat snappen we! Bekijk ook onze hotspotlijstjes en boek een citytrip!