Vegetarische tapas
Een plank vol tapas is al snel gevuld met een mooie selectie van hammen en hapjes met chorizo of gehakt. Maar een borrel Spaanse stijl kan ook prima vegetarisch. Ter inspiratie delen wij de lekkerste vegetarische tapas recepten die net een stapje verder gaan dan een schaaltje vol olijven, gerookte amandelen, pimentos de padron of blokjes manchego.
Wil je ook elke week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Zo maak je een tapasplank
Met onze heerlijke vegetarische tapas recepten is een royale tapasplank zo gemaakt. Maar hoe serveer je de tapas het beste en welke recepten gaan goed samen? In dit handige artikel leggen wij je uit hoe je thuis een Spaanse tapasplank kan maken en zo de ultieme borrel kunt organiseren in vier eenvoudige stappen!
Patatas bravas
We trappen het lijstje met vegetarische tapas af met een echte klassieker. Patatas bravas zijn aardappelen met een salsa brava, oftewel een dappere saus. Dat klinkt heftig, maar Spanjaarden vinden algauw iets pittig. Probeer maar! Je smaakpupillen zullen zeker niet wegschroeien met deze vegetarische tapa.
> naar het recept: patatas bravas
Gazpacho
Wapen jezelf tegen de warmte door te genieten van de koude tomatensoep gazpacho. Een verfrissend hapje tussendoor. Voor als je de patatas bravas toch iets te pittig vond bijvoorbeeld, hier koel je gegarandeerd af.
> naar het recept: gazpacho
Spaanse kaasballetjes
Stiekem toch zin in bitterballen? Laat je dan verleiden door deze Spaanse variant met kaas en paprikapoeder. Lekker met een aioli-dip en misschien wel een van onze favoriete vegetarische tapas.
> naar het recept: Spaanse kaasballetjes
Gefrituurde aubergine met honing
Tijdens het eten van dit smaakvolle vegetarische hapje proef je van de nazomer. De aubergine krijgt een verrassende smaak en consistentie door hem te frituren.
> naar het recept: gefrituurde aubergine met honing
Gefrituurde bloemkool met paprikaketchup
Het is niet gek dat je gefrituurde bloemkool in steeds meer recepten ziet terugkomen. Wanneer je de groente goed roostert, worden de roosjes zo waanzinnig lekker dat je haast niet geloofd het nog gezond is ook.
> naar het recept: gefrituurde bloemkool met paprikaketchup
Gegrilde groenten
Een schaaltje vol gegrilde groenten is de ideale borrelhap. Makkelijk, lekker en ook nog eens hartstikke gezond! Win-win.
> naar het recept: gegrilde groenten
Frittata
Nog restjes groenten in je koelkast? Aan de frittata zijn ze goed besteed. Heerlijk vegetarische tapas is zo in een handomdraai gemaakt. Eitje klutsen en bakken maar!
> naar het recept: frisse frittata met tijm en citroen
Gefrituurde olijven met kappertjesmayo
We eten ze meestal zo uit het vuistje maar verras jezelf eens door olijven te frituren. Het is belangrijk dat je de ze eerst goed laat drogen, anders gaat het vet te veel spetteren.
> naar het recept: gefrituurde olijven met kappertjesmayo
Gegrilde maiskolf
Een gegrilde maiskolf is een echte BBQ-klassieker maar serveer ‘m ook eens bij je volgende tapas-avond. Genieten is gegarandeerd!
> naar het recept: gegrilde maiskolf met feta en chilimayo
Pruimen gevuld met manchego en pijnboompitten
Dit is misschien wel een van onze favoriete vegetarische tapas. De zoete smaak van de pruimen gaat namelijk waanzinnig samen met de zoute kaas. Proef maar! Deze tapa zal snel ook tot jouw favorieten behoren.
> naar het recept: pruimen gevuld met manchego en pijnboompitten