Patatas bravas
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de aardappelen in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Spoel ze af onder de kraan en dep ze droog met een theedoek.
Doe de aardappelen met ca. 500 ml olijfolie in een pan om ze net onder te zetten. Konfijt de aardappelen ca. 15 minuten op een middelhoog vuur tot ze bijna gaar zijn. Zet het vuur hoger en frituur tot ze goudbruin zijn.
Verwarm ondertussen voor de salsa brava in een ander pannetje 3 eetlepels olijfolie op een laag vuur en fruit de tenen knoflook ca. 5 minuten tot ze licht verkleuren. Voeg de paprikapoeders toe en fruit een minuutje mee. Pas op dat het poeder niet aanbrandt. Strooi de bloem eroverheen en roer tot een egale massa. Gaar de roux 3 minuten terwijl je regelmatig roert.
Voeg geleidelijk de bouillon toe, terwijl je blijft roeren, tot er een dikke saus ontstaat. Pureer de saus en de knoflooktenen met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout.
Als de aardappelen goudbruin gebakken zijn, laat ze dan uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met zout. Verdeel de aardappelen in porties en lepel de salsa brava eroverheen. Heerlijk als tapa of als bijgerecht.