Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Gefrituurde olijven met ricottaenpepers

Gefrituurde olijven met ricotta en pepers

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • spuitzak of knijpflesje
Een borrelplank met olijven kennen we allemaal wel maar verras je gasten ook eens met dit recept voor gefrituurde olijven met ricotta en pepers!
Tip
De guindillapepers zijn verkrijgbaar bij de delicatessenzaak, of gebruik andere ingelegde milde pepers

Bereiding

  1. Roer voor de vulling de ricotta, de citroenschil, de oregano en de fijngehakte peper door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en doe de vulling in een spuitzak of knijpflesje.

  2. Doe het ei, de bloem en de panko in drie verschillende ondiepe kommen. Knip het puntje van de spuitzak en spuit de vulling in de olijven, tot het net uit de bovenkant komt.

  3. Rol de olijven achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko en zorg dat ze rondom, zeker bij het gaatje, goed bedekt zijn. Leg de olijven op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Verhit de olie in een diepe pan tot hij 180°C is of tot een blokje brood er in ca. 30 seconden bruin in wordt. Doe voorzichtig 5-6 olijven in de olie en frituur 3-4 minuten. Draai de olijven regelmatig, zodat ze rondom goudbruin en krokant worden. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een rooster. Frituur op dezelfde manier de rest van de olijven.

  5. Doe de gefrituurde olijven in een kom, bestrooi met extra oregano en serveer met de citroenpartjes en een koud biertje.

Per portie: 281 kcal | 19 g koolhydraten | 8 g eiwit | 18 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Mowie Kay Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Liberty Mendez

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)