Gefrituurde olijven met ricotta en pepers
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Roer voor de vulling de ricotta, de citroenschil, de oregano en de fijngehakte peper door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en doe de vulling in een spuitzak of knijpflesje.
Doe het ei, de bloem en de panko in drie verschillende ondiepe kommen. Knip het puntje van de spuitzak en spuit de vulling in de olijven, tot het net uit de bovenkant komt.
Rol de olijven achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko en zorg dat ze rondom, zeker bij het gaatje, goed bedekt zijn. Leg de olijven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verhit de olie in een diepe pan tot hij 180°C is of tot een blokje brood er in ca. 30 seconden bruin in wordt. Doe voorzichtig 5-6 olijven in de olie en frituur 3-4 minuten. Draai de olijven regelmatig, zodat ze rondom goudbruin en krokant worden. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een rooster. Frituur op dezelfde manier de rest van de olijven.
Doe de gefrituurde olijven in een kom, bestrooi met extra oregano en serveer met de citroenpartjes en een koud biertje.