Picknickpasteitjes met chorizo
Gemiddeld
ca. 1 uur en 25 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe voor het deeg 350 g bloem met een snufje zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed met koude handen kort door tot een kruimelig mengsel. Meng er met een mes 5 el koud water doorheen tot het deeg samenklontert. Voeg eventueel, maar niet te snel, een scheutje extra water toe. Kneed het deeg kort tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en
leg minimaal 30 minuten in de koelkast.Breng water aan de kook en kook er de kwarteleieren ca. 2 minuten in. Laat ze helemaal afkoelen in ijskoud water en pel ze.
Meng met schone handen het gehakt met de chorizoworst, het venkelzaad, de peterselie, het gerookte paprikapoeder, 1 tl zout en 1 tl peper in een grote kom. Bak eventueel een klein beetje gehakt gaar om te proeven of het goed op smaak is.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hete lucht: 170°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 3 mm dikte uit. Steek cirkels uit die groot genoeg zijn om 10 holtes van het muffinbakblik te bekleden. Leg de deegcirkels in de holtes. Vul ze voor de helft met het gehaktmengsel. Maak in het midden van de vulling een klein kuiltje en leg er steeds 1 kwarteleitje in. Bedek met het overige gehaktmengsel.
Rol het overige deeg opnieuw uit en steek 10 cirkels uit die groot genoeg zijn om elk pasteitje te bedekken. Leg de cirkels op de pasteitjes en druk de randen goed op elkaar met een vork.
Bestrijk de deegdeksels met het ei. Snijd in het midden van de deksels een klein stukje uit zodat de stoom kan ontsnappen.Bak de pasteitjes in ca. 40 minuten goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen voor je ze uit het muffinbakblik neemt. Lekker met pittige mosterd.