Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Gegrilde groenten

Gegrilde groenten

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd hem in plakken van ca. ½ cm dik. Bestrooi de aubergine met zout en leg de plakjes dakpansgewijs in een vergiet. Laat de aubergines ca. 30 minuten rusten. Was de courgette en de venkel en snijd ze in plakken van ca. ½ cm dik. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd hem in repen.

  2. Pel de knoflook. Verwarm de olijfolie in een pannetje en laat er de knoflook ca. 5 minuten in trekken. Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog. Verhit een grillpan en gril alle groenten ca. 1 minuut aan beide kanten. Leg alle groenten op een grote schaal.

  3. Was de oregano en schud hem goed droog. Pluk de oregano- en basilicumblaadjes van de takjes en hak ze grof. Bestrooi de gegrilde groenten met zout, peper en de gehakte kruiden. Schenk er de knoflookolie overheen en laat de groenten ca. 1 uur marineren.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (2 stemmen)