Vegan dessert recepten

Vind je het lastig om een plantaardig nagerecht te maken? Wij laten je met zeven vegan dessert recepten zien dat klassieke nagerechten ook zonder dierlijke producten bereid kunnen worden. Piece of cake!

Foodies Vega Special

Meer vega(n)?

Foodies Vega Special
€8,99

1. Vegan tiramisu

Tiramisu, wij zijn er dol! En niet alleen bij ons, maar bij velen is de Italiaanse lekkernij geliefd. De letterlijke betekenis van de naam Tiramisu is dan ook: trek mij omhoog. Oftewel: maak mij blij. En dat is nou precies wat dit nagerecht met je doet.

vegan dessert recepten: tiramisu

Creëer je eigen stijl met #YouMake!

Creëer je eigen stijl met #YouMake!

Personaliseer nu je Samsung producten, zodat ze passen bij jouw stijl

2. Vegan chocolade-ijsjes

Je ziet ze steeds vaker in de supermarkt: vegan ijsjes. Gelukkig zijn de zoetigheden ook gemakkelijk zelf te maken. Wel zo leuk! De toppings kies je zelf. Denk aan kokos, hibiscus en amandelen. Experimenteer zeker met al je persoonlijke favorieten.

chocoladeijs_livingthegreenlife

3. Vegan baklava rolletjes

De Midden-Oosterse lekkernij wordt normaal gesproken gemaakt met véél roomboter en veel honing. Voor een plantaardige variant vervang je de honing met maple syrup en gebruik je margarine in plaats van roomboter. Net zo lekker!

vegan baklava rolletjes

4. Vegan chocolademousse

Loop het water jou ook al in de mond? Deze chocolademousse is niet alleen overheerlijk maar ook gemakkelijk. Binnen tien minuten ben je klaar. Nadat je de mousse hebt gemaakt, laat je het even rusten in de koelkast en genieten maar!

Vegan dessert recepten: chocolademousse

5. Vegan dessert: limoncello mousse

Wat een plaatje he? De zachtgele limoncello mousse is een prachtig én heerlijk lichtpuntje tijdens de donkere dagen. Wanneer je deze vegan desserts tijdens een diner serveert, maak je gegarandeerd indruk!

Limonecello mousse 1

6. Vegan dessert: kersen-cheesecake

Zoals de naam al doet vermoeden zit er van origine (room)kaas in cheesecake. Maar geen zorgen, van deze lekkernij is ook een vegan versie. Deze kersen-cheesecake bites zijn perfect voor de kleine trek.

vegan dessert recepten: kersencheesecake van soumia

7. Romige lemoncurd-tijmtaart

When life gives you lemons, bake a cake! Haal de zomer in huis met deze frisse lemoncurd-tijmtaart. Want niets is zo zomers als een grote punt citroentaart. De combinatie van romige lemoncurd met de crispy notenbodem is gewoon perfect.

vegan dessert recepten: Romige lemoncurd-tijmtaart (vegan)

Wil je iedere week de vegan dessert recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: