Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Vegan chocolademousse

Vegan favorieten: dessert recepten

Advertentie

We geven steeds meer om het klimaat en eten daarom ook meer plantaardig voedsel. Maar wat zijn nu eigenlijk de lekkerste vegan desserts? En hoe maak je deze net zo lekker als de “gewone” toetjes? Wij delen onze favoriete recepten met je.

Vegan dessert recepten

Vind je het lastig om een plantaardig nagerecht te maken? Geloof ons, je bent niet de enige. Wij laten je met deze zeven vegan dessert recepten zien dat klassieke nagerechten ook zonder dierlijke producten bereid kunnen worden. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar inspiratie voor een vegan toetje. Piece of cake!

Ga jij een van deze vegan dessert recepten proberen? Deel dan je kookkunsten op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Vegan chocolademousse

Vegan chocolademousse

Loop het water jou ook al in de mond? Deze chocolademousse is niet alleen overheerlijk maar ook gemakkelijk te maken. Binnen tien minuten ben je klaar. Nadat je de mousse hebt gemaakt, laat je het even rusten in de koelkast en genieten maar!

Naar het recept
Romige lemon curd-tijmtaart (vegan)

Romige lemoncurd-tijmtaart

When life gives you lemons, bake a cake! Met deze frisse lemoncurd-tijmtaart maak je gegarandeerd een enorme indruk. De combinatie van de romige lemoncurd met de crispy notenbodem wil je gewoon proeven.

Naar het recept
vegan tiramisu

Vegan tiramisu van Healthy Wanderlust

Tiramisu, wij zijn er dol op! En niet alleen bij ons, maar bij velen is de Italiaanse lekkernij geliefd. De letterlijke betekenis van de naam Tiramisu is dan ook: trek mij omhoog. Oftewel: maak mij blij. En dat is nou precies wat dit nagerecht met je doet.

Naar het recept
vegan baklava rolletjes

Vegan baklavarolletjes

Deze Midden-Oosterse lekkernij wordt normaal gesproken gemaakt met veel roomboter en honing. Voor een plantaardige variant vervang je de honing door maple syrup en gebruik je margarine in plaats van roomboter. Net zo lekker!

Naar het recept
Limonecello mousse 1

Vegan limoncello mousse

Wat een plaatje hè? De zachtgele limoncello mousse is een prachtig én heerlijk lichtpuntje tijdens de donkere dagen. Wanneer je dit vegan dessert tijdens een diner serveert, maak je gegarandeerd indruk!

Naar het recept
vegan kersencheesecake van soumia

Vegan kersen-cheesecake van Soumia

Zoals de naam al doet vermoeden zit er van origine (room)kaas in cheesecake. Maar geen zorgen, van deze lekkernij is ook een vegan versie! Deze kersen-cheesecake bites zijn perfect voor de kleine trek, maar ook ideaal als dessert of voor bij de koffie.

Naar het recept
Foodies favoriet
Vegan chocolademousse

Vegan chocolademousse

Onze favoriete vegan dessert? Dat is dit heerlijke nagerecht, waarvan we het recept alvast met je delen:

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 blik kokosmelk – volvet (uit de koelkast)
1 scoop eiwitpoeder met chocoladesmaak
2 el cacaopoeder
1 el notenspread
2 el vegan chocoladepasta
Topping: 1 el vegan karamelsaus
1 el vegan chocoladepasta

Bereiding

  1. Haal het dikke gedeelte met een lepel uit het blik kokosmelk (het vloeibare deel gebruik je niet). Klop de dikke kokosmelk met de handmixer luchtig.

  2. Meng de overige ingrediënten erdoor.

  3. Schep in twee kommetjes en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

  4. Maak de schaaltjes af met de chocoladepasta en karamelsaus voor het serveren.

Dit recept is gemaakt door Sanne. Kijk voor meer lekkere vegan recepten op haar website Living the Green Life.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!