Advertentie
We geven steeds meer om het klimaat en eten daarom ook meer plantaardig voedsel. Maar wat zijn nu eigenlijk de lekkerste vegan desserts? En hoe maak je deze net zo lekker als de “gewone” toetjes? Wij delen onze favoriete recepten met je.
Vegan dessert recepten
Vind je het lastig om een plantaardig nagerecht te maken? Geloof ons, je bent niet de enige. Wij laten je met deze zeven vegan dessert recepten zien dat klassieke nagerechten ook zonder dierlijke producten bereid kunnen worden. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar inspiratie voor een vegan toetje. Piece of cake!
Ga jij een van deze vegan dessert recepten proberen? Deel dan je kookkunsten op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Vegan chocolademousse
Loop het water jou ook al in de mond? Deze chocolademousse is niet alleen overheerlijk maar ook gemakkelijk te maken. Binnen tien minuten ben je klaar. Nadat je de mousse hebt gemaakt, laat je het even rusten in de koelkast en genieten maar!
Romige lemoncurd-tijmtaart
When life gives you lemons, bake a cake! Met deze frisse lemoncurd-tijmtaart maak je gegarandeerd een enorme indruk. De combinatie van de romige lemoncurd met de crispy notenbodem wil je gewoon proeven.
Vegan tiramisu van Healthy Wanderlust
Tiramisu, wij zijn er dol op! En niet alleen bij ons, maar bij velen is de Italiaanse lekkernij geliefd. De letterlijke betekenis van de naam Tiramisu is dan ook: trek mij omhoog. Oftewel: maak mij blij. En dat is nou precies wat dit nagerecht met je doet.
Vegan baklavarolletjes
Deze Midden-Oosterse lekkernij wordt normaal gesproken gemaakt met veel roomboter en honing. Voor een plantaardige variant vervang je de honing door maple syrup en gebruik je margarine in plaats van roomboter. Net zo lekker!
Vegan limoncello mousse
Wat een plaatje hè? De zachtgele limoncello mousse is een prachtig én heerlijk lichtpuntje tijdens de donkere dagen. Wanneer je dit vegan dessert tijdens een diner serveert, maak je gegarandeerd indruk!
Vegan kersen-cheesecake van Soumia
Zoals de naam al doet vermoeden zit er van origine (room)kaas in cheesecake. Maar geen zorgen, van deze lekkernij is ook een vegan versie! Deze kersen-cheesecake bites zijn perfect voor de kleine trek, maar ook ideaal als dessert of voor bij de koffie.
Vegan chocolademousse
Onze favoriete vegan dessert? Dat is dit heerlijke nagerecht, waarvan we het recept alvast met je delen:
Ingrediënten
Bereiding
Haal het dikke gedeelte met een lepel uit het blik kokosmelk (het vloeibare deel gebruik je niet). Klop de dikke kokosmelk met de handmixer luchtig.
Meng de overige ingrediënten erdoor.
Schep in twee kommetjes en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Maak de schaaltjes af met de chocoladepasta en karamelsaus voor het serveren.
Dit recept is gemaakt door Sanne. Kijk voor meer lekkere vegan recepten op haar website Living the Green Life.
Onze tips
Vegan broodbeleg: 22 ideeën voor een lekkere sandwich
4 heerlijke winterse vegan gerechten
9x de lekkerste veganistische gerechten van foodies
Kerstdiner: 7 gangen vegan
Lekker lokaal met Laura: zo wordt vegan kaas gemaakt
Dit zijn de beste recepten met burrata
5x de lekkerste recepten met linzen
Turkse recepten: een enorme smaaksensatie
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.