Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Makkelijke kiwisorbet

Makkelijke kiwisorbet

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de kiwi en snijd hem in kleine blokjes. Meng de kiwi met de suiker en het limoensap. Zet het mengsel ca. 1 uur in de koelkast om de suiker te laten oplossen.

  2. Maal het kiwimengsel met het ananassap en 200 ml water met korte puls stoten tot puree. Maal niet té lang, anders breek je de kiwizaadjes en wordt het een bruine massa. Proef het mengsel en voeg eventueel meer suiker toe als het niet zoet genoeg is, of meer limoensap als het te zoet is.

  3. Doe het mengsel in een ijsmachine en laat de ijsmachine draaien tot de sorbet bijna helemaal bevroren is. Doe het mengsel in een vershoudbakje en zet in de vriezer om verder op te laten stijven.

Per portie: 70 kcal | 15 g koolhydraten | 1 g eiwit

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Mowie Kay Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)