Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Limonecello mousse 1

Vegan limoncello mousse

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

In de wintermaanden komen er altijd veel verschillende nagerechten op tafel. Rond de feestdagen pakken we altijd goed uit met allerlei lekkers. Niet alleen met Kerst een feestje, maar de hele maand december mag het allemaal net wel even wat meer. Why not? In donkere dagen is deze zachtgele limoncello mousse een prachtig én heerlijk lichtpuntje. Absoluut ook in de weken voor en na kerst!

Bereiding

  1. Schep de dikke kokosmelk uit het blik, het waterige deel wil je niet gebruiken. Klop de dikke kokosmelk met een handmixer tot room.

  2. Schep de limoncello (of het citroensap) en de kristalsuiker door de kokosroom.

  3. Schep de room in twee glazen en laat 30 minuten opstijven.

  4. Snijd de limoen in schijfjes.

  5. Smelt de kokosolie in de koekenpan en bak de limoenschijfjes voor ongeveer 5 minuten.

  6. Garneer de limoncello mousse met de limoenschijfjes en serveer!

Dit recept is gemaakt door Sanne. Kijk voor meer lekkere vegan recepten op haar website Living the Green Life.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (6 stemmen)