Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
prei minestrone

4 heerlijke winterse vegan gerechten

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

In januari gaan we allemaal vol goede moed aan de slag met onze voornemens voor 2020. Misschien heb jij jezelf wel als doel gesteld om wat vaker plantaardig te eten. Met deze vier heerlijke, winterse vegan recepten komt dat zeker goed. Wil je meer winterse inspiratie? Ren dan snel naar de winkel, want het januarinummer van foodies is nú verkrijgbaar.
pittige bulgur

Pittige bulgur met wortel en munt

Kan jouw dag wel een beetje pit gebruiken? Kies dan voor dit smaakvolle vegan recept voor bulgur met wortel en munt. Dit verwarmende gerecht maakt je dag in één klap goed.

Naar het recept
prei minestrone

Prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto

Een vegan soep hoort natuurlijk bij de koude dagen. Onze nieuwe favoriet is deze prei-minestrone. Dat is nog niet alles, want je serveert er broodjes bij met een waanzinnig lekkere, zelfgemaakte peterseliepesto.

Naar het recept
gevulde uien weekmenu

Gevulde uien met rode linzen, dadels en peterselie

Normaal vul je misschien vooral paprika’s en courgettes, maar vandaag gaan we voor gevulde uien. Waarschijnlijk houd je nog wat linzenvulling over, maar dat is helemaal niet erg. Met een beetje groentebouillon maak je hier namelijk een heerlijke soep van.

Naar het recept
gesmoorde pastinaak recept

Gesmoorde pastinaken met olijven en aardappelpuree

Toen we deze foto postte op Instagram, werden we overladen met leuke en enthousiaste reacties. Gelukkig smaakt dit heerlijke vegan gerecht net zo goed als het eruit ziet.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!