Bereiding

1. Pel de ui, halveer hem en snijd in ringen. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit er de ui ca. 5 minuten in tot hij glazig is. Voeg de harissa toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de bulgur, de wortelschijven en 350 ml kokend water toe. Verkruimel het bouillonblokje erin, leg een deksel op de pan en kook in ca. 15-20 minuten gaar.

2 Bak de amandelen in 2 el olie goudbruin. Laat de amandelen uitlekken op keukenpapier en bedruip direct met het citroensap en bestrooi met zout.

3. Check de bulgur, als het goed is is hij beetgaar en het vocht grotendeels opgenomen. Neem van het vuur, roer de abrikozen doorheen en laat afgedekt 5 minuten staan.

4. Hak de munt grof. Roer de citroenschil en de helft van de munt door de bulgur. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bulgur over een schaal en strooi er de amandelen en de rest van de munt overheen.

Per portie: ca. 570 kcal
14 g eiwit | 30 g vet | 57 g koolhydraten

Receptuur, foto’s, styling en foodstyling: Willem van Santen