Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
wat is bulgur

Wat is bulgur en wat kun je ermee?

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Couscous, spaghetti en rijst worden door de meeste foodies regelmatig gebruikt, maar er zijn ook heerlijke producten die we minder vaak gebruiken. Zonde, want dit geeft je gerecht nét weer een andere draai. Vandaag vertellen we je dan ook alles over bulgur. Want wat is bulgur en wat maak je ermee?

Wat is bulgur?

Misschien heb je deze graansoort al eens in het schap zien staan en werd je er gelijk benieuwd naar, maar wilde je eerst eens weten wat je dan precies in huis zou halen. Want wat is bulgur precies? Het is een veelzijdige koolhydraatbron die gemaakt wordt van tarwe, waaronder van durum. Dit is een tarwesoort met een grote en harde korrel. De korrels worden vervolgens gestoomd of voorgekookt en daarna in stukjes gebroken. Bulgur is dan ook wat grover product. Vooral in de Turkse, Arabische, Indiase en mediterrane keuken kom je dit ingrediënt vaak tegen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Waar koop je het?

Tegenwoordig hoef je voor bulgur niet meer om te fietsen, want bij de meeste supermarkten ligt het in de schappen. Je vindt het product vlakbij de rijst. Per persoon heb je ongeveer 75 gram ongekookte bulgur nodig.

Hoe smaakt bulgur?

Nu we je vraag ‘wat is bulgur?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe het eigenlijk smaakt. Deze koolhydraatbron heeft een lichte en nootachtige smaak. Het is heel veelzijdig te gebruiken.

Hoe kan je het vervangen?

Je bent helemaal klaar om je lekkere gerecht te bereiden, maar dan is bulgur in geen velden of wegen te bekennen bij je supermarkt. Je kunt het vervangen door een andere koolhydraatbron. Quinoa en couscous zijn hier bijvoorbeeld geschikt voor.

Hoe moet je het bewaren en hoe lang is het houdbaar?

Net als andere graanproducten is het erg lang houdbaar op een droge en koele plaats zoals de voorraadkast. Kijk op de verpakking voor de exacte datum.

Wat kun je er allemaal mee?

Wat kun je er allemaal mee maken? Heel veel! Gebruik hem in pilav, verwerk hem in salades, gebruik hem als vervanger van rijst of couscous van of stop hem met allemaal lekkere ingrediënten in de oven. Ben je ook zo benieuwd geworden? Probeer dan deze lekkere recepten met bulgur.

Recepten met bulgur:

Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Duik snel de keuken in en probeer eens een van onze favoriete recepten met bulgur.

pittige bulgur

Pittige bulgur met wortel en munt

Een pittig gerecht met de zoete en frisse smaken van wortel en munt om alles in balans te brengen. Dat is dit recept met bulgur, probeer maar eens uit!

Naar het recept
Slow 143 harissakip met bulgur

Harissakip met bulgur uit Slow

Deze harissakip is onweerstaanbaar lekker, letterlijk om je vingers bij af te likken. Daarnaast is ‘ie ook nog eens heel gemakkelijk om te maken.

Naar het recept
Gegrilde tonijn met bulgursalade

Gegrilde tonijn met bulgursalade

Je kunt ook heerlijke salades maken met bulgur, zeker in combinatie met verse vis zoals tonijn. Haal een mooi stuk vis bij de vishandel en serveer deze geweldige maaltijdsalade.

Naar het recept

Lees ook:

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!