Bereiding

  1. Doe de bulgur en de rozijnen in een hittebestendige kom en giet er genoeg kokend water bij zodat de bulgur ca. 1,5 cm onderstaat. Dek de kom af met een bord en laat het geheel ca. 10 minuten wellen tot al het water opgenomen is en de bulgur zacht is.
  2. Meng in een kom de wijnazijn en de suiker tot de suiker is opgelost. Voeg de ui, de bleekselderij en de olijfolie toe en breng royaal op smaak met zout en peper. Laat ca. 10 minuten staan, maar schep regelmatig even om.
  3. Doe de paprika en de kikkererwten in een grote saladekom en voeg de bulgur en het uimengsel toe. Hussel alles goed door elkaar. Voeg de verse kruiden en de feta toe en hussel opnieuw goed door.

Per portie: ca. 532 kcal
20 g eiwit | 24 g vet | 55 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush