Bereiding

1. Meng het citroensap, de knoflook, de ui, de bleekselderij, de tomaten, de komkommer en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.

2. Doe de bulgur in een kommetje en voeg kokend water toe tot de bulgur onderstaat. Bedek met vershoudfolie en laat ca. 20 minuten staan. Giet af en laat de bulgur goed uitlekken op keukenpapier. Koel af. Meng de bulgur door de salade.

3. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de tonijn met de olie. Bestrooi met zout en peper. Gril de tonijn afhankelijk van de dikte 1-2 minuten per zijde. Leg op een bord en laat even rusten voor het serveren.

4. Roer de bulgursalade nog eenmaal door en verwijder het teentje knoflook. Verdeel de salade over 2 borden. Halveer de tonijnsteaks en leg ze erbovenop. Serveer met de parten citroen.

Per portie: ca. 314 kcal
43 g eiwit | 5 g vet | 20 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlie Richards Styling: Dana Forbes Foodstyling: Adam Bush