Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
prei minestrone

Prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Deze prei-minestrone maak je af met je eigen pesto. Lekker met knapperig desembrood. Liever een andere variatie? Bekijk al onze minestrone recepten.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de pesto

Deze prei-minestrone maak je af met je eigen pesto. Lekker met knapperig desembrood. Liever een andere variatie? Bekijk al onze minestrone recepten.

Bereiding

  1. Hak voor de pesto de peterselie, de knoflook, de pijnboompitten, wat zout en 50 ml olijfolie in een blender fijn. Roer er de overgebleven 50 ml olijfolie doorheen.

  2. Verhit 3 el olijfolie in een ruime pan en fruit er de preiringen en de venkelzaadjes ca. 4 minuten in. Blus af met de groentebouillon en het tomatensap. Kook ca. 10 minuten rustig tot de prei zacht is maar niet uit elkaar valt. Spoel de bonen af met koud water in een vergiet en voeg ze toe aan de soep. Verwarm nog 4 minuten op laag vuur. Breng de soep op smaak met zout en peper.

  3. Serveer de soep in diepe borden en geef er de pesto en het brood bij. De pesto is lekker in de soep of op het brood.

Per portie: 513 kcal | 20 g koolhydraten | 9 g eiwit | 43 g vet

Receptuur, foto’s, styling en foodstyling: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!