Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
gevulde uien weekmenu

Gevulde uien met rode linzen, dadels en peterselie

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Kook de uien in hun geheel ca. 10 minuten in kokend water. Giet de uien af en laat afkoelen. Pel de uien en snijd de bovenkant eraf. Steek een kleine vork in het midden van de ui en draai nu voorzichtig de binnenste rokken los. Let op dat je niet het worteltje losdraait. Neem de binnenste rokken eruit en hak ze fijn. Zet de uitgeholde uien rechtop naast elkaar in een ingevette ovenschaal.

  2. 2. Verhit 2 el olie in een pan en fruit er de gehakte ui en de tomatenpuree 5 minuten in. Voeg de linzen en de groentebouillon toe en kook de linzen in ca. 10 minuten (dit verschilt nogal per linzensoort dus proef tussendoor) beetgaar. Snijd de dadels in blokjes en meng door de linzen. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hete lucht: 160°C). Vul de uien met het linzenmengsel en strooi er het broodkruim overheen. Bedruip het geheel nog met wat olie en bak de uien ca. 25-30 minuten in de oven tot het broodkruim mooi goudbruin gebakken is. Strooi nog wat verse peterselie erover.

Per portie: 370 kcal | 48 g koolhydraten | 16 g eiwit | 9 g vet

Receptuur, foto’s, styling en foodstyling: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)