Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Citroengranita met muntsiroop

Citroengranita met muntsiroop

In samenwerking met Tefal
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor de siroop

Alle ingrediënten met de hand hakken heeft iets therapeutisch, maar het duurt ook erg lang. De Tefal 5 second chopper maakt dit klusje een stuk sneller. Probeer maar met dit recept!

Bereiding

  1. Pers het sap uit de citroenen en bewaar de helften. Schep met een mesje of kleine lepel alle vliezen en het vruchtvlees uit de schillen, zodat je mooie ‘bakjes’ overhoudt. Leg de citroenbakjes in de vriezer. Kook voor de granita de suiker met 500 ml water in een steelpan op middellaag vuur tot een dunne siroop. Roer het citroensap erdoorheen en laat afkoelen. Vul kleine ijsblokjesvormen met het mengsel en zet in de vriezer.

  2. Kook voor de siroop de suiker met 100 ml water in een steelpannetje op middellaag vuur tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en laat afkoelen. Schenk de siroop in de chopper en voeg de muntblaadjes toe. Maal fijn met het krachtige roteermes en zet apart.

  3. Hak de ijsblokjes in porties van 4-5 tegelijk in de chopper tot een grove kristalstructuur. Schep de granita in de bevroren citroenhelften en druppel er de muntsiroop overheen. Maak af met wat fijngesneden muntblaadjes en serveer direct.

Per portie: 162 kcal | 40 g koolhydraten

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)