Citroengranita met muntsiroop
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pers het sap uit de citroenen en bewaar de helften. Schep met een mesje of kleine lepel alle vliezen en het vruchtvlees uit de schillen, zodat je mooie ‘bakjes’ overhoudt. Leg de citroenbakjes in de vriezer. Kook voor de granita de suiker met 500 ml water in een steelpan op middellaag vuur tot een dunne siroop. Roer het citroensap erdoorheen en laat afkoelen. Vul kleine ijsblokjesvormen met het mengsel en zet in de vriezer.
Kook voor de siroop de suiker met 100 ml water in een steelpannetje op middellaag vuur tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en laat afkoelen. Schenk de siroop in de chopper en voeg de muntblaadjes toe. Maal fijn met het krachtige roteermes en zet apart.
Hak de ijsblokjes in porties van 4-5 tegelijk in de chopper tot een grove kristalstructuur. Schep de granita in de bevroren citroenhelften en druppel er de muntsiroop overheen. Maak af met wat fijngesneden muntblaadjes en serveer direct.