Vegan tiramisu van Healthy Wanderlust
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de amandelmelk, de appel azijn en de kokosolie in een kommetje. Meng in een grote kom de tarwebloem, de suiker, de baksoda, het bakpoeder, het cacaopoeder en het zout. Meng het amandelmelkmengsel door het bloemmengsel.
Bekleed de bakblikjes met bakpapier en giet het beslag erin. Zorg dat de bodems ca. 1 cm dik zijn en bak ze ca. 20 minuten in de oven. Haal de vormpjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Giet de espresso over de bodem en laat het intrekken. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de topping, behalve de amandelmelk, in een keukenmachine. Voeg geleidelijk de amandelmelk
toe tot er een romig mengsel ontstaat.Haal de bodems van onder uit de vormpjes en verdeel ze over borden. Gebruik een garneerring, van hetzelfde formaat als het bakblik, om de bodem te vullen met de topping. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Bestrooi de tiramisu’s met een beetje cacaopoeder en serveer.