Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Vegan kerstmenu: chocolademousse

Vegan chocolademousse

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Deze geweldige chocolademousse is helemaal vegan, we gebruiken namelijk aquafaba in dit recept. Garneer de chocolademousse met vers fruit naar keuze en wat chocoladekrullen en je dessert is klaar!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de garnering

Deze geweldige chocolademousse is helemaal vegan, we gebruiken namelijk aquafaba in dit recept. Garneer de chocolademousse met vers fruit naar keuze en wat chocoladekrullen en je dessert is klaar!

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met zacht borrelend water).

  2. Klop de aquafaba en het citroensap ca. 5 minuten met een elektrische mixer tot een stevige massa. Voeg beetje bij beetje de suiker toe terwijl je blijft mixen en klop nog eens 5 minuten. Roer het vanille-extract erdoorheen.

  3. Schenk de gesmolten chocolade er voorzichtig bij en spatel hem luchtig door de opgeklopte aquafaba. Verdeel de mousse over 4 glazen en zet minimaal 1 uur in de koelkast.

  4. Garneer de mousse voor het serveren met vers fruit en chocoladekrullen.

Per portie: 428 kcal | 46 g koolhydraten | 4 g eiwit | 22 g vet

Receptuur, styling en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (3 stemmen)