Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Vegan kerstmenu: chocolademousse

Vegan chocolademousse

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de garnering

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met zacht borrelend water).

  2. Klop de aquafaba en het citroensap ca. 5 minuten met een elektrische mixer tot een stevige massa. Voeg beetje bij beetje de suiker toe terwijl je blijft mixen en klop nog eens 5 minuten. Roer het vanille-extract erdoorheen.

  3. Schenk de gesmolten chocolade er voorzichtig bij en spatel hem luchtig door de opgeklopte aquafaba. Verdeel de mousse over 4 glazen en zet minimaal 1 uur in de koelkast.

  4. Garneer de mousse voor het serveren met vers fruit en chocoladekrullen.

Per portie: 428 kcal | 46 g koolhydraten | 4 g eiwit | 22 g vet

Receptuur, styling en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)