Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
vegan baklava rolletjes

Vegan baklavarolletjes

In samenwerking met Becel.
 • Gemiddeld

 • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Samen met Sabine van Oh My Foodness maken we vegan baklava!

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

 2. Rol de vellen filodeeg voorzichtig uit en snijd deze vervolgens over de breedte in vieren zodat je stroken krijgt van ongeveer 10 cen timeter breed en 25 centimeter lang.*

 3. Doe de gemengde noten in een hakmolentje en voeg hier het kaneelpoeder en maple syrup aan toe. Maal de noten fijn maar zorg er wel voor dat het mengsel textuur heeft, maal ze dus niet fijn tot poeder of pasta.

 4. Smelt ondertussen de Becel Pure in een steelpannetje.

 5. Leg een vel filodeeg met de korte kant naar je toe en besprenkel het vel lichtjes met de gesmolten margarine.

 6. Schep een theelepel van het plakkerige notenmengsel aan de onderkant op het velletje en rol het filodeeg vervolgens helemaal op. Leg het baklava rolletje met de vouwkant naar beneden op de bakplaat. Herhaal deze stappen tot je al het filodeeg en noten mengsel hebt gebruikt.

 7. Smeer de rolletjes op de bakplaat nog een laatste keer in met gesmolten margarine en bak de baklava rolletjes vervolgens in het midden van de oven in 20 minuten gaar.

 8. Maak ondertussen de rozenwatersiroop door de kristalsuiker, het water en het rozenwater in een steelpannetje te verwarmen. Laat het mengsel als de suiker is gesmolten zo’n 3 minuten zachtjes bubbelen.

 9. Besprenkel de baklavarolletjes zodra ze uit de oven komen met de rozenwatersiroop en strooi de fijngehakte pistachenoten eroverheen. Serveer de rolletjes lauwwarm of bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)