Baklava
De ramadan is momenteel in volle gang. Deze vastenperiode wordt traditioneel afgesloten met het Suikerfeest, dat men vaak met vrienden en familie viert. Een van de gerechten die steevast op tafel staat tijdens het Suikerfeest is baklava. Dat is een zoet gebakje gemaakt van filodeeg, suikersiroop en vaak gevuld met pistache, amandelen of walnoten. Deze zoete lekkernij vinden wij altijd een goed idee, of je nu wel of niet aan ramadan meedoet. Daarom vind je hier de lekkerste recepten bij elkaar!
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Baklava recepten
Kun je ook niet wachten op het Suikerfeest? Met deze recepten tover je zelf alvast de lekkerste baklava uit de oven. Ga jij bijvoorbeeld voor het gebakje met pistache, gezouten-honingsiroop of feta?
Baklava met pistache en oranjebloesem
Deze variant van het zoete gebak is rijkelijk gevuld met zowel pistachenoten, walnoten en een scheutje oranjebloesemwater. De smaak valt niet anders te omschrijven dan gewoon ontzettend lekker.
> naar het recept: baklava met pistache en oranjebloesem
Knapperige rolletjes
Kijk hoe leuk deze rolletjes zijn! Let er – om ze extra knapperig te maken – op dat je het deeg niet laat uitdrogen, dat je niet teveel boter gebruikt en dat de suikersiroop helemaal is afgekoeld wanneer je hem over de rolletjes schenkt. Alleen zo worden ze mooi krokant.
> naar het recept: knapperige baklava rolletjes
Met gezouten-honingsiroop
Zoet en zout zijn zó lekker samen. Nu kennen we allemaal gezouten karamel, maar in dit recept wordt gezouten honing gebruikt. Dat is minstens net zo lekker. Maar pas op: niet alles in één keer opeten hè?
> naar het recept: baklava met gezouten-honingsiroop
Hartig, met pompoen en feta
Genoeg zoet achter de kiezen? Probeer dan eens deze hartige versie, gevuld met pompoen en feta, want geloof ons: die is minstens net zo lekker als z’n zoete broertje!
> naar het recept: hartige baklava met pompoen en feta
Kataifi met pistache en walnoten
Kataifi watte? Dit Griekse dessert wordt gemaakt van een soort draadjesdeeg en gevuld met vergelijkbare notenvulling als die van baklava.
> naar het recept: kataifi met pistache en walnoten