
Baklava
Lees verder na de advertentie
De ramadan is momenteel in volle gang. Deze vastenperiode wordt traditioneel afgesloten met het Suikerfeest, dat men vaak met vrienden en familie viert. Een van de gerechten die steevast op tafel staat tijdens het Suikerfeest is baklava. Dat is een zoet gebakje gemaakt van filodeeg, suikersiroop en vaak gevuld met pistache, amandelen of walnoten. Deze zoete lekkernij vinden wij altijd een goed idee, of je nu wel of niet aan ramadan meedoet. Daarom vind je hier de lekkerste recepten bij elkaar!
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging Ć©n wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Baklava recepten
Kun je ook niet wachten op het Suikerfeest? Met deze recepten tover je zelf alvast de lekkerste baklava uit de oven. Ga jij bijvoorbeeld voor het gebakje met pistache, gezouten-honingsiroop of feta?
Baklava met pistache en oranjebloesem
Deze variant van het zoete gebak is rijkelijk gevuld met zowel pistachenoten, walnoten en een scheutje oranjebloesemwater. De smaak valt niet anders te omschrijven dan gewoon ontzettend lekker.
> naar het recept: baklava met pistache en oranjebloesem
Knapperige rolletjes
Kijk hoe leuk deze rolletjes zijn! Let er – om ze extra knapperig te maken – op dat je het deeg niet laat uitdrogen, dat je niet teveel boter gebruikt en dat de suikersiroop helemaal is afgekoeld wanneer je hem over de rolletjes schenkt. Alleen zo worden ze mooi krokant.
> naar het recept: knapperige baklava rolletjes
Met gezouten-honingsiroop
Zoet en zout zijn zĆ³ lekker samen. Nu kennen we allemaal gezouten karamel, maar in dit recept wordt gezouten honing gebruikt. Dat is minstens net zo lekker. Maar pas op: niet alles in Ć©Ć©n keer opeten hĆØ?
> naar het recept: baklava met gezouten-honingsiroop
Hartig, met pompoen en feta
Genoeg zoet achter de kiezen? Probeer dan eens deze hartige versie, gevuld met pompoen en feta, want geloof ons: die is minstens net zo lekker als z’n zoete broertje!
> naar het recept: hartige baklava met pompoen en feta
Kataifi met pistache en walnoten
Kataifi watte? Dit Griekse dessert wordt gemaakt van een soort draadjesdeeg en gevuld met vergelijkbare notenvulling als die van baklava.
> naar het recept: kataifi met pistache en walnoten
Lees ook: dit zijn de lekkerste recepten voor wafels bakken
Onze tips

Wrap it up! Smaakvolle wraps met gehakt voor elke gelegenheid

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeƫn
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?