Lees verder onder de advertentie
Baklava met pistache en oranjebloesem
Uitdagend
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Was de sinaasappel met heet water, dep hem droog en rasp de schil er fijn af. Maal alle noten grof. Meng de noten met de suiker, de sinaasappelschil en het kaneelpoeder. Smelt de boter. Snijd de vellen filodeeg op maat van de ovenschaal.
Vet de ovenschaal in met wat boter. Leg er een velletje filodeeg in en bestrijk het met boter. Leg er nog een velletje bovenop en bestrijk weer met boter. Herhaal tot je 10 laagjes filodeeg hebt.
Verdeel de helft van het notenmengsel over het filodeeg. Leg er 2 met boter bestreken vellen filodeeg op. Verdeel het overgebleven notenmengsel over het deeg.
Bedek weer met een vel filodeeg, bestrijk het met boter en herhaal de handeling tot alle velletjes filodeeg op zijn. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
Snijd met een scherp mesje ruitvormen (ca. 5×5 cm) in de baklava. Snijd goed tot op de bodem. Bak de baklava ca. 30 minuten in de oven. Breng de honing met het citroensap, 2 el water en de kaneelstokjes aan de kook en laat ca. 4 minuten intrekken. Neem van het vuur en roer het oranjebloesemwater door de siroop.
Neem de baklava uit de oven en giet er de helft van de siroop overheen. Wacht tot de siroop is opgenomen en giet er dan de overige siroop over.
Lees verder onder de advertentie