
Baklavarolletjes
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Wanneer je aan de Turkse keuken denkt, denk je al snel aan baklava. Deze heerlijke zoete lekkernij kost normaal gesproken flink wat werk om zelf te maken, maar met dit recept staat het in een handomdraai op tafel. En ze zijn minstens net zo lekker!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Rol de vellen filodeeg voorzichtig uit en snijd ze over de breedte in vieren, zodat je stroken krijgt van ongeveer 10 cm breed en 25 cm lang.
Doe de notenmix, de kaneel en de ahornsiroop in het hakmolentje van een staafmixer of in een keukenmachine. Maal de noten fijn, maar zorg wel dat het mengsel nog textuur heeft – maal ze dus niet fijn tot poeder of pasta.
Leg een vel filodeeg met de korte zijde naar je toe. Besprenkel met een beetje zonnebloemolie. Schep 1 tl van het plakkerige notenmengsel aan de onderzijde van het vel.
Rol het filodeeg vervolgens helemaal op. Herhaal met de rest van het deeg en het notenmengsel.
Verwarm de airfryer op 180°C. Bestrijk de rolletjes met zonnebloemolie en bak in ca. 15 minuten gaar in de airfryer.
Verwarm intussen in een pannetje de kristalsuiker, het water en het rozenwater. Roer tot de suiker is gesmolten en laat nog ca. 3 minuten zachtjes koken. Hak de pistachenoten fijn.
Besprenkel de nog hete baklavarolletjes met de rozenwatersiroop en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten. Serveer lauwwarm of bewaar luchtdicht buiten de koelkast.
Het airfryerboek
€ 22,99









