Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Langwerpige baklavarolletjes met verkruimelde pistachenootjes erover

Baklavarolletjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Wanneer je aan de Turkse keuken denkt, denk je al snel aan baklava. Deze heerlijke zoete lekkernij kost normaal gesproken flink wat werk om zelf te maken, maar met dit recept staat het in een handomdraai op tafel. En ze zijn minstens net zo lekker!

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
12

Ingrediënten

Wanneer je aan de Turkse keuken denkt, denk je al snel aan baklava. Deze heerlijke zoete lekkernij kost normaal gesproken flink wat werk om zelf te maken, maar met dit recept staat het in een handomdraai op tafel. En ze zijn minstens net zo lekker!
Variatietip
Kun je geen genoeg krijgen van deze lekkernij? Gelukkig hebben we nog veel meer baklava recepten om te ontdekken!

Bereiding

  1. Rol de vellen filodeeg voorzichtig uit en snijd ze over de breedte in vieren, zodat je stroken krijgt van ongeveer 10 cm breed en 25 cm lang.

  2. Doe de notenmix, de kaneel en de ahornsiroop in het hakmolentje van een staafmixer of in een keukenmachine. Maal de noten fijn, maar zorg wel dat het mengsel nog textuur heeft – maal ze dus niet fijn tot poeder of pasta.

  3. Leg een vel filodeeg met de korte zijde naar je toe. Besprenkel met een beetje zonnebloemolie. Schep 1 tl van het plakkerige notenmengsel aan de onderzijde van het vel.

  4. Rol het filodeeg vervolgens helemaal op. Herhaal met de rest van het deeg en het notenmengsel.

  5. Verwarm de airfryer op 180°C. Bestrijk de rolletjes met zonnebloemolie en bak in ca. 15 minuten gaar in de airfryer.

  6. Verwarm intussen in een pannetje de kristalsuiker, het water en het rozenwater. Roer tot de suiker is gesmolten en laat nog ca. 3 minuten zachtjes koken. Hak de pistachenoten fijn.

  7. Besprenkel de nog hete baklavarolletjes met de rozenwatersiroop en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten. Serveer lauwwarm of bewaar luchtdicht buiten de koelkast.

* Je kunt ook filodeeg uit de vriezer gebruiken. Snijd de vellen dan over de breedte door drieën. Ze zijn dan iets minder lang maar dat is geen probleem. In plaats van drie vellen heb je er dan vier nodig.

Per stuk: 177 kcal | 15 g koolhydraten | 2 g eiwit | 12 g vet

Receptuur en fotografie: Sabine Koning

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Het airfryerboek

€ 22,99
Het airfryerboek - Sabine Koning
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!