
Ben jij ook zo dol op de recepten van Jamie Oliver? Dan kun je eigenlijk niet anders dan de feestdagen met hem vieren. Ter inspiratie verzamelden wij onze favoriete kerst recepten van Jamie. Hoef jij er alleen nog maar eentje uit te zoeken voor het kerstdiner!
Lees verder na de advertentie
Jamie Oliver is een van de populairste en bekendste chefs ter wereld. Niet zonder reden, want zijn recepten zijn stuk voor stuk maakbaar, ongelooflijk lekker én vaak ook nog eens gezond. Dus waarom zou je zijn recepten niet maken voor het kerstdiner? Vier deze kerst met Jamie Oliver en maak bijvoorbeeld een feestelijke pasta of extravagante kerstkalkoen.
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2024€ 12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Inclusief Jamie Oliver recepten

Kerst met Jamie Oliver
Wij hebben onze favoriete recepten voor de feestdagen van Jamie Oliver voor je verzameld zodat jij alleen nog maar jouw favoriet hoeft uit te zoeken. Omdat de recepten zo toegankelijk zijn, kun je ze eenvoudig stap-voor-stap opvolgen. Maak er eentje of stel je eigen Jamie Oliver kerstmenu samen!
Wil jij liever wat meer hulp van the naked chef? Zet dan de tv maar aan! Want deze recepten komen uit de tv-programma’s van je favoriete tv-chef. In december kun je bijna elk jaar wel programma’s uit de oude doos zoals ‘Jamie Cooks Christmas’ bekijken op 24Kitchen. Maar ook actuelere afleveringen zoals ‘Jamie’s Christmas Shortcuts’ waarin hij laat zien hoe je heerlijke, snelle en gemakkelijke recepten maakt die geen aanslag zijn op je feestbudget.
Jamie Oliver kerst recepten
Dit zijn onze favoriete kerstrecepten uit deze programma’s en zijn nieuwste kookboek Simply Jamie:

Varkensschouder
Een varkensschouder is heerlijk na een tijdje in de oven – knapperig en mals vlees. Dit is de perfecte sunday roast!

Jamie Olivers ravioli alla Napoletana
De truc voor een stressvrij kerstdiner? Dat is volgens Jamie een goede voorbereiding. In het programma ‘Jamie en Jimmy’s festive feast’ vertelt hij dat je deze ravioli heel eenvoudig van tevoren kan maken. De deegkussentjes laten zich goed invriezen, dus kook er flink wat en doe ze in de diepvries. Je hoeft ze dan alleen nog in kokend water te laten glijden en te koken tot ze al dente zijn. Heerlijk!

Kerstpasta van Jamie Oliver
Vind je zelf ravioli maken nog wat ingewikkeld? Probeer dan deze heerlijke kerstpasta in een handomdraai. De mooie vormpjes maak je van de verse lasagnevellen. Je gasten zullen gegarandeerd onder de indruk zijn, en dat terwijl je maar één pan nodig hebt voor dit voorgerecht.

Sam Smiths geroosterde-haggistaco’s
Kerst viert Jamie Oliver het liefst samen. Daarom maakt hij in ‘Jamie en Jimmy’s festive feast’ deze speciale taco’s voor zanger Sam Smith. Hij vertelt erover: “Mexico heeft een eigen soort haggis, genaamd montalayo, en dit recept is daardoor geïnspireerd. Ik combineer Schotse haggis, bloedworst en langzaam gegaard varkensvlees met Mexicaanse smaken om iets hedendaags en watertandend lekkers te creëren.”

Jamie Olivers kerstkalkoen
Je kunt het door de foto al zien: dit gerecht is een klassieker! Jamie vertelt erover: “Als je het spannend vindt om een perfecte kerstkalkoen te bereiden: geen zorgen! Dit recept is lekker makkelijk en zorgt voor een prachtig pronkstuk voor je kerstdiner.”

Schwarzwalder Cakerol
Alle grote smaken van de klassieke taart, maar dan in een makkelijke & leuke cakerol. Dit lust iedereen!

Jamies Christmas pudding sundae
Jamie is gek op Christmas pudding en vertelt in ‘Jamie Cooks Christmas’ dat hij daardoor het baksel haast twee keer zou maken: één voor kerst, één om dit toetje na kerst te maken.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Het ultieme kerstrecept van Jamie Oliver:

Kerstpasta van Jamie Oliver
Ons favoriete kerstrecept van Jamie Oliver? Dat is ongetwijfeld deze makkelijke pasta. Maak hem nu zelf stap-voor-stap:
Ingrediënten
- 125 g verse lasagnevellen
- 1 varkensworst
- 1 plakje ontbijtspek (of bacon – gerookt doorregen)
- 1/4 kleine rode ui
- 1 takje salie
- 15 g parmezaan
- 5 kastanjes (vacuümverpakt – gekookt)
- 1 bol nootmuskaat (om te raspen)
- olijfolie
Bereiding
Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen met koekuitstekers of een scherp mesje in feestelijke vormpjes, en verwijder de snijrestjes.
Knijp het worstvlees uit het velletje en draai er kleine balletjes van. Snijd de bacon in dunne reepjes. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Pluk de salieblaadjes, rasp de parmezaan fijn en zet een koekenpan van 28 cm op hoog vuur.
Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan, doe de vleesballetjes en reepjes bacon erbij en schep ze regelmatig om. Voeg, wanneer de balletjes en bacon licht goudbruin zijn, de uienringen en salie toe, verkruimel de kastanjes erbij en bak het mengsel 2 minuten.
Doe de pastavormpjes in de pan en giet er voorzichtig zoveel kokend water bij dat alles net onder staat – ongeveer 300 ml. Laat de boel 4 minuten koken, of tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft, en blijf regelmatig roeren tot je een fluweelzachte saus hebt. Verdun hem eventueel met een extra scheutje water.
Draai het vuur uit, roer de parmezaan erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Maak de pasta af met een paar raspen nootmuskaat naar smaak, en desgewenst een paar drupjes extra vierge olijfolie.
ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE), Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.
Onze tips

Het kerstmenu van Jord Althuizen: winter BBQ

Chic met Jules Cooking: maak indruk deze kerst

Eenvoudig kerstmenu van Miljuschka

Kerstbuffet? Deze recepten zijn perfect voor grote groepen

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

11x oranje snacks om van te smullen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.