Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Varkensschouder voor het weekend

Varkensschouder voor het weekend

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vijzel
Een varkensschouder is heerlijk na een tijdje in de oven - knapperig en mals vlees. Een lekker recept van Jamie Oliver!

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 220 °C. Stamp de venkelzaadjes fijn in een vijzel. Leg het vlees in een grote braadslede, kerf het vel rondom in, wrijf in met olijfolie, de gestampte venkelzaadjes, zeezout en zwarte peper en zet 1 uur in de oven. Snijd de aardappels doormidden en pel en halveer de uien.

  2. Haal de slede uit de oven, bedruip het vlees met het braadvocht en leg het even op een bord. Doe de aardappels en uien in de slede, hussel ze met de laurierblaadjes, 2 eetlepels rodewijnazijn en een snufje peper en zout en leg het vlees erop.

  3. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en zet de slede nog 3 uur in de oven. Bedruip het vlees halverwege met het vocht uit de slede en schep de groenten om. Giet er gaandeweg zo nodig nog een scheutje water bij om te voorkomen dat het te droog wordt.

  4. Snijd de appels in lucifertjes, meng ze met de waterkers en maak ze aan met een beetje extra vierge olijfolie, een scheutje rodewijnazijn en een snuf peper en zout. Pluk het vlees en de uien uit elkaar op een manier die jij lekker vindt, serveer ze met de aardappels en de salade en geef er een schaaltje van je favoriete mosterd bij.

Energie: 713 kcal | Vet: 35,8g | Verz. Vet: 11g | Eiwit: 43,6g | Koolhydaten: 57g | Suiker: 12,2 g | Zout: 1,1 g | Vezels: 5,2 g

Foto's: David Loftus 2024

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Simply Jamie

€ 29,99
Cover voor Simply Jamie