Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Miljuschka kerst

Eenvoudig kerstmenu van Miljuschka

Advertentie

Zit jij ook altijd met je handen in je haar als je het definitieve kerstmenu gaat samenstellen? Er is zoveel lekkers om uit te kiezen! Of je nu twee, drie of zeven gangen serveert wij helpen je met inspiratie. Zo deelt Miljuschka Witzenhausen een ultiem eenvoudig kerstmenu, met snelle gerechten die zorgen voor een succesvol kerstdiner!

Eenvoudig kerstmenu van Miljuschka

Miljuschka weet als geen ander hoe je snel de lekkerste gerechten op tafel kan zetten. Vorig jaar had ze zelfs een eigen tv-programma dat hier helemaal om draaide: ‘Snel met Miljuschka – Kerst’. Met de meest feestelijke gerechten zet je namelijk zo een eenvoudig kerstmenu op tafel.

Benieuwd naar een aantal van die gerechten? Lees dan snel verder! En wil je er nu een lekker en eenvoudig voorgerecht bij maken voor een volledig driegangenmenu? Hier vind je de lekkerste kerst voorgerechten. Meer inspiratie vind je in ons Grote Kerstnummer:

Recepten voor een eenvoudig kerstmenu:

Het hoofdgerecht

Miljuschka start haar kerstmenu met een simpele pasta met citroen en gekarameliseerde uitjes. Miljuschka vertelt: “De snelheid en gemak van dit hoofdgerecht voor kerst zorgen voor extra feestvreugde. Je zet deze simpele pasta namelijk al in een kwartier op tafel. Daarnaast is het gemakkelijk dat iedereen het lekker vindt. Kerst staat voor vrede op aarde en het is wel zo fijn als dat gevoel er aan de kersttafel ook is. Pasta doet het altijd goed, bij zowel kinderen als volwassenen. Wees niet bang dat moeilijke eters de spruitjes niet lusten, door ze te karamelliseren worden ze superlekker en minder bitter.”

Simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes miljuschka

Simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes

Miljuschka maakt met de feestdagen het liefst in korte tijd de lekkerste gerechten. Wij mogen haar recept voor simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes delen!

Naar het recept

Het nagerecht

Als nagerecht serveert Miljuschka een crêpe-taart met chaivulling. Miljuschka licht toe: “Bij mij thuis maakt iedereen een gerecht voor het kerstdiner. Ik neem het liefste het toetje voor mijn rekening. Daar kan ik helemaal los mee gaan. Deze pannenkoekentaart is een favoriet. Want wie is nou niet gek op pannenkoeken? Dit simpele kerstdessert vindt iedereen lekker en ziet er ook nog eens hartstikke mooi uit. Door te pannenkoeken te stapelen krijg je een feestelijk effect, ook de specerijen maken het nét wat specialer. Heb jij tijdens de feestdagen vaak last van kerst-stress? Dit recept kun je met gemak 24 uur van tevoren maken. Bewaar dan de crêpe-taart afgedekt in de koelkast.”

Chai spiced crepe taart Miljuschka

Crêpe-taart met chaivulling

Miljuschka maakt met de feestdagen het liefst in korte tijd de lekkerste gerechten. Wij mogen haar recept voor een chai spiced crepe taart met je delen!

Naar het recept

Wil je meer kerstmenu inspiratie? Bekijk dan:

Uitgelicht recept
Chai spiced crepe taart Miljuschka

Crêpe-taart met chaivulling

Miljuschka maakt met de feestdagen het liefst in korte tijd de lekkerste gerechten. Wij mogen haar recept voor een chai spiced crepe taart met je delen!

Bekijk volledige recept

Voor de crêpes

700 ml volle melk
250 g tarwebloem
40 g cacaopoeder
40 g poedersuiker
1⁄2 tl zout
12 eieren
75 g boter

Voor de chai-vulling

900 g roomkaas
350 g mascarpone
50 g poedersuiker
1 tl kaneel
1 tl gemalen kardemom
1 tl gemalen gember
1⁄2 tl gemalen anijs
1⁄4 tl gemalen kruidnagel

Ter garnering

150 ml slagroom
1 snuf kaneel
4 el karamelsaus

Bereiding

  1. Voor de crêpes: doe alle ingrediënten behalve de boter in een keukenmachine en mix tot een glad beslag. Giet het mengsel in een grote kan. Dek af met vershoudfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. Smelt de boter in een kommetje. Wrijf wat boter over een pannenkoekenpan en verwarm tot middelhoog vuur. Voeg een lepel beslag toe en bak voor 1 minuut. Keer om en bak de andere kant voor 30 seconden. Herhaal tot het beslag op is. Laat goed afkoelen. Om te voorkomen dat de crêpes gaan plakken aan elkaar, kun je tussen elke laag een velletje bakpapier leggen.

  3. Voor de chai-vulling: klop de roomkaas en mascarpone los in een grote kom. Voeg de kaneel, gember, kardemom, anijs en kruidnagel toe. Zeef de poedersuiker boven de kom en meng alles goed door elkaar.

  4. Leg een crêpe in het midden van een taartstandaard en besmeer met een laagje van de chai-vulling. Leg een andere crêpe erbovenop en besmeer die ook met de vulling. Herhaal tot alle crêpes en de vulling op is. Eindig met een crêpe.

  5. Klop de slagroom tot zachte pieken en schep op de crêpe-taart. Bestuif met de kaneel en maak af met de karamelsaus.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!