Kerstmenu van Miljuschka

Miljuschka weet als geen ander hoe je snel de lekkerste gerechten op tafel kan zetten. In haar nieuwe programma ‘Snel met Miljuschka – Kerst’ deelt ze inspiratie voor de mooiste, lekkerste, maar ook stiekem hele makkelijke gerechten voor de feestdagen. Want juist dan wil je iets bijzonders op tafel zetten, maar niet de hele avond in de keuken staan. Zodat je ook tijdens de feestdagen genoeg tijd hebt om met familie en vrienden aan tafel te genieten. Van voorgerechten tot toetjes, alles komt voorbij. Stuk voor stuk simpele én feestelijke gerechten die iedereen kan maken. Het programma is in de kerstperiode elke werkdag om 18.00 uur te zien op 24Kitchen en vanavond laat Miljuschka zien hoe je dit makkelijke kerstmenu kan bereiden. Wil je dus stap-voor-stap zien hoe je de onderstaande gerechten maakt? Bekijk dan vanavond de aflevering van ‘Snel met Miljuschka – Kerst’.

Wil je ook iedere week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Miljuschka kerst

Hoofdgerecht: pasta met citroen en spruitjes

Miljuschka start haar menu met een simpele pasta met citroen en gekarameliseerde uitjes. Miljuschka vertelt: “De snelheid en gemak van dit hoofdgerecht zorgen voor extra feestvreugde. Je zet deze simpele pasta namelijk al in een kwartier op tafel. Daarnaast is het gemakkelijk dat iedereen het lekker vindt. Kerst staat voor vrede op aarde en het is wel zo fijn als dat gevoel er aan de kersttafel ook is. Pasta doet het altijd goed, bij zowel kinderen als volwassenen. Wees niet bang dat moeilijke eters de spruitjes niet lusten, door ze te karamelliseren worden ze superlekker en minder bitter.”

> naar het recept: simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes

Simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes miljuschka

Nagerecht: crêpe-taart met chaivulling

Als nagerecht serveert Miljuschka een crêpe-taart met chaivulling. Miljuschka licht toe: “Bij mij thuis maakt iedereen een gerecht voor het kerstdiner. Ik neem het liefste het toetje voor mijn rekening. Daar kan ik helemaal los mee gaan. Deze pannenkoekentaart is een favoriet. Want wie is nou niet gek op pannenkoeken? Dit simpele nagerecht vindt iedereen lekker en ziet er ook nog eens hartstikke mooi uit. Door te pannenkoeken te stapelen krijg je een feestelijk effect, ook de specerijen maken het nét wat specialer. Heb jij tijdens de feestdagen vaak last van kerst-stress? Dit recept kun je met gemak 24 uur van tevoren maken. Bewaar dan de crêpe-taart afgedekt in de koelkast.”

> naar het recept: crêpe-taart met chaivulling 

Chai spiced crepe taart Miljuschka

Lees ook: Een kijkje in de keuken bij Miljuschka Witzenhausen