Eenvoudig kerstmenu van Miljuschka

Miljuschka weet als geen ander hoe je snel de lekkerste gerechten op tafel kan zetten. Vorig jaar had ze zelfs een eigen tv-programma dat hier helemaal om draaide: ‘Snel met Miljuschka – Kerst’. Met de meest feestelijke gerechten zet je namelijk zo een eenvoudig kerstmenu op tafel.

Benieuwd naar een aantal van die gerechten? Lees dan snel verder! En wil je er nu een lekker en eenvoudig voorgerecht bij maken voor een volledig driegangenmenu? Hier vind je de lekkerste kerst voorgerechten.

Wil je ook iedere week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Miljuschka kerst

Recepten voor een eenvoudig kerstmenu:

1. Hoofdgerecht: pasta met citroen en spruitjes

Miljuschka start haar menu met een simpele pasta met citroen en gekarameliseerde uitjes. Miljuschka vertelt: “De snelheid en gemak van dit hoofdgerecht zorgen voor extra feestvreugde. Je zet deze simpele pasta namelijk al in een kwartier op tafel. Daarnaast is het gemakkelijk dat iedereen het lekker vindt. Kerst staat voor vrede op aarde en het is wel zo fijn als dat gevoel er aan de kersttafel ook is. Pasta doet het altijd goed, bij zowel kinderen als volwassenen. Wees niet bang dat moeilijke eters de spruitjes niet lusten, door ze te karamelliseren worden ze superlekker en minder bitter.”

> naar het recept: simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes

Simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes miljuschka

2. Nagerecht in het kerstmenu van Miljuschka: crêpe-taart met chaivulling

Als nagerecht serveert Miljuschka een crêpe-taart met chaivulling. Miljuschka licht toe: “Bij mij thuis maakt iedereen een gerecht voor het kerstdiner. Ik neem het liefste het toetje voor mijn rekening. Daar kan ik helemaal los mee gaan. Deze pannenkoekentaart is een favoriet. Want wie is nou niet gek op pannenkoeken? Dit simpele nagerecht vindt iedereen lekker en ziet er ook nog eens hartstikke mooi uit. Door te pannenkoeken te stapelen krijg je een feestelijk effect, ook de specerijen maken het nét wat specialer. Heb jij tijdens de feestdagen vaak last van kerst-stress? Dit recept kun je met gemak 24 uur van tevoren maken. Bewaar dan de crêpe-taart afgedekt in de koelkast.”

> naar het recept: crêpe-taart met chaivulling 

Chai spiced crepe taart Miljuschka

Wil je meer kerstmenu inspiratie? Bekijk dan: