Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Pannenkoeken

Pannenkoeken

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

De allerbeste pannenkoeken? Die maak je natuurlijk gewoon zelf. Met dit recept maak je de klassieke versie, met een grote factor nostalgie.

Bereiding

  1. Doe de gesmolten boter in een mengkom en voeg de melk, de eieren, de bloem, de suiker en het zout toe. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg toe aan de kom. Meng met een garde of staafmixer tot een luchtig beslag zonder stukjes.

  2. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg een klein beetje van de plantaardige olie toe. Schep een dun laagje beslag in de pan en wals met de pan om het gelijkmatig te verdelen. Bak tot er kleine belletjes aan de bovenkant van het beslag verschijnen. Draai de pannenkoek dan om en bak ook de andere kant

  3. Herhaal dit voor de rest van het beslag en voeg hierbij steeds een klein beetje extra olie toe aan de pan. Serveer de pannenkoeken met je favoriete toppings.

Per portie: 469 kcal | 50 g koolhydraten | 10 g eiwit | 28 g vet

Fotografie en receptuur: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)