Pannenkoeken beleggen
Je hebt een flinke stapel pannenkoeken gebakken en op tafel staat enkel wat stroop en een bus poedersuiker. Herkenbaar? Dan is het hoog tijd om je pannenkoeken eens wat spannender te beleggen! Al komt dan natuurlijk de grote vraag, wat doe je erop? Welke ingrediënten zet je voortaan op tafel? Ben jij team zoet of hartig? Ga je voor wat extra fruit of noten? Met of zonder kaas?
Geen stress, het is jouw feestje dus jij kiest. Ter inspiratie hebben wij alvast een lijstje met de lekkerste toppings samengesteld. Van zoet tot hartig, dit lijstje bied voor ieder wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van pannenkoeken met chocoladesaus en bosvruchten of een pannenkoek met kaas en champignons? Zet je koekenpan op het vuur en bak er maar snel wat pannenkoeken bij. Geloof ons maar: je wilt al deze toppings proberen!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Beleg voor op zoete pannenkoeken
We beginnen het lijstje met het lekkerste beleg voor op een zoete pannenkoek. Want met zoet zit je altijd goed, toch? Wij vinden van wel. Van kokos tot kaneel, welke toppings ga jij proberen?
- Suiker
- Poedersuiker
- Jam
- Pindakaas
- Gezouten karamel
- Lemon curd
- Nutella
- Krenten
- Boerenjongens
- Honing
- Warme kersen
- Cacaonibs
- Banketbakkersroom
- Likeur
- Kokos
- Kaneel
- IJs
- Pandan
- Cacaopoeder
- Gember
> naar het recept: american pancakes met pindakaasglazuur
Pannenkoeken gezond beleggen
Ga je voor zoete toppings op je pannenkoeken? Dan is het tijd om ook wat fruit toe te voegen. Dat is niet alleen gezond maar ook nog eens hartstikke lekker. Ga voor lekker lokaal met appels en peren of wat meer exotisch voor kaki’s en cranberries. Tip van ons: fruit is ook heerijk in combinatie met kaas.
- Nectarines
- Ananas
- Blauwe bessen
- Bosbessen
- Frambozen
- Bramen
- Pruimen
- Peren
- Appels
- Abrikozen
- Vijgen
- Perziken
- Peren
- Druiven
- Dadels
- Kersen
- Cranberries
- Rabarber
- Kaki
- Sinaasappel
> naar het recept: karnemelk-limoenpannenkoekjes met mango en sesam
Pannenkoek hartig beleggen
De standaard pannenkoek met spek kennen we onderhand wel. Wil jij je pannenkoek repertoire wel eens uitbreiden, voel je dan vrij om volop te variëren met de onderstaande hartige toppings. Kies vooral meerdere ingrediënten uit het lijstje en stel zo jouw perfecte pannenkoek samen. Onze favoriete combinatie uit dit lijstje? Dat is een pannenkoek met kaas, champignons, ui, tomaat en chilisaus. Probeer maar!
- Spek
- Ham
- Salami
- Kip
- Pulled pork
- Zalm
- Tonijn
- Ui
- Tomaat
- Olijven
- Paprika
- Spinazie
- Champignons
- Rucola
- (gepocheerd) ei
- Chilisaus
- Sambal
Kazen:
- Goudse kaas
- Cheddar
- Mozzarella (laat de kaas goed uitlekken van tevoren)
- Parmezaanse kas
- Feta
- Gorgonzola
- Roquefort
- Ricotta
- (Geiten)brie
- Geitenkaas
- Taleggio
- Morbier
- Hüttenkäse
> naar het recept: galette complète
Extra toppings
Naast zoete en hartige toppings kun je verschillende smaakmakers toevoegen om je pannenkoek af te maken. Wat denk je bijvoorbeeld van crunchy noten of zoete chutney? Deze heerlijke toppings maken jouw pannenkoek helemaal af:
- Pijnboompitten
- Walnoten
- Amandelen
- Pecannoten
- Cashewnoten
- Hazelnoten
- Zongedroogde tomaten
- Chutney
- Maanzaad
- Sesamzaad