Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Welk meel gebruik je voor pannenkoeken?

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis

Advertentie

Voor het ontbijt, de zondagse brunch of een kinderfeestje: met pannenkoeken zit je altijd goed. Wil je een keer wat anders dan de standaard pannenkoek met stroop? Bekijk dan snel dit lijstje met meer dan 50 toppings om pannenkoeken mee te beleggen!

Pannenkoeken beleggen

Je hebt een flinke stapel pannenkoeken gebakken en op tafel staat enkel wat stroop en een bus poedersuiker. Herkenbaar? Dan is het hoog tijd om je pannenkoeken eens wat spannender te beleggen! Al komt dan natuurlijk de grote vraag, wat doe je erop? Welke ingrediënten zet je voortaan op tafel? Ben jij team zoet of hartig? Ga je voor wat extra fruit of noten? Met of zonder kaas?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Toppings op pannenkoek

Het is jouw feestje dus jij kiest. Ter inspiratie hebben wij alvast een lijstje met de lekkerste toppings samengesteld. Van zoet tot hartig, dit lijstje bied voor ieder wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van pannenkoeken met chocoladesaus en bosvruchten of een pannenkoek met kaas en champignons? Zet je koekenpan op het vuur en bak er maar snel wat pannenkoeken bij. Geloof ons maar: je wilt al deze toppings proberen!

Beleg voor op zoete pannenkoeken

We beginnen het lijstje met het lekkerste beleg voor op een zoete pannenkoek. Want met zoet zit je altijd goed, toch? Wij vinden van wel.  Van kokos tot kaneel, welke toppings ga jij proberen?

Pannenkoeken gezond beleggen

Ga je voor zoete toppings op je pannenkoeken? Dan is het tijd om ook wat fruit toe te voegen. Dat is niet alleen gezond maar ook nog eens hartstikke lekker. Ga voor lekker lokaal met appels en peren of wat meer exotisch voor kaki’s en cranberries. Tip van ons: fruit is ook heerijk in combinatie met kaas.

  • Nectarines
  • Ananas
  • Blauwe bessen
  • Bosbessen
  • Frambozen
  • Bramen
  • Pruimen
  • Peren
  • Appels
  • Abrikozen
  • Vijgen
  • Perziken
  • Peren
  • Druiven
  • Dadels
  • Kersen
  • Cranberries
  • Rabarber
  • Kaki
  • Sinaasappel

Pannenkoek hartig beleggen

De standaard pannenkoek met spek kennen we onderhand wel. Wil jij je pannenkoek repertoire wel eens uitbreiden, voel je dan vrij om volop te variëren met de onderstaande hartige toppings. Kies vooral meerdere ingrediënten uit het lijstje en stel zo jouw perfecte pannenkoek samen. Onze favoriete combinatie uit dit lijstje? Dat is een pannenkoek met kaas, champignons, ui, tomaat en chilisaus. Probeer maar!

  • Spek
  • Ham
  • Salami
  • Kip
  • Pulled pork
  • Zalm
  • Tonijn
  • Ui
  • Tomaat
  • Olijven
  • Paprika
  • Spinazie
  • Champignons
  • Rucola
  • (gepocheerd) ei
  • Chilisaus
  • Sambal

Kazen:

Extra toppings

Naast zoete en hartige toppings kun je verschillende smaakmakers toevoegen om je pannenkoek af te maken. Wat denk je bijvoorbeeld van crunchy noten of zoete chutney? Deze heerlijke toppings maken jouw pannenkoek helemaal af:

  • Pijnboompitten
  • Walnoten
  • Amandelen
  • Pecannoten
  • Cashewnoten
  • Hazelnoten
  • Zongedroogde tomaten
  • Chutney
  • Maanzaad
  • Sesamzaad

Pannenkoek recepten

Weet jij niet goed welke toppings je het beste met elkaar kunt combineren? Deze pannenkoek recepten helpen je een handje:

american pancakes met pindakaas

American pancakes met pindakaasglazuur

Hup, voetjes buiten het bed en op naar de keuken voor deze fantastische American pancakes.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!