Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Waterkerssoep

Kerstsoep: feestelijke soepen voor het kerstdiner

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Wat dacht je van soep met kerst dit jaar, als voor- of tussengerecht? Zo'n kerstsoep kun je op allerlei manieren op tafel zetten. Of je nu gaat voor een lichte, heldere soep met kerst of juist voor een gebonden soepje, wij bieden je volop inspiratie voor het maken van de lekkerste kerstsoepen.

Onze favoriete kerstsoep recepten 

Een klassieke soep met kerst is altijd goed. Neem bijvoorbeeld champignonsoep, groentesoep of tomatensoep. Maar wil je nu echt voor een bijzondere soep gaan? Denk dan ook eens aan een vissoep, knolselderij-pastinaaksoep of een culinaire soep met waterkers!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Heldere soep kerst: dashibouillon

Dashi is een Japanse bouillon die in veel Japanse gerechten als basis wordt gebruikt. Zo ook voor deze heldere soep die voor kerst ontzettend geschikt is. De zoeteaardappeldumplings (die eruit zien als kleine cadeautjes) maken het een extra bijzondere soep!

> naar het recept: dashibouillon met zoeteaardappeldumplings

De vier seizoenen van Vogel: Zoeteaardappeldumplings in dashibouillon

2. Feestelijke vegetarische kerst soep: aardappelsoep met truffel en porcini

Een feestelijke én vegetarische soep, dat is deze kerst soep met truffel en porcini bij uitstek allebei. En met wat blaadjes salie en een drizzle olijfolie maak je hem echt af.

> naar het recept: aardappelsoep met truffel en porcini

Aardappelsoep met truffel en porcini

3. Waterkessoep: dé culinaire kerstsoep voor het kerstdiner

Wil je een culinair kerssoepje serveren voor je gasten? Dan biedt dit recept de oplossing. Uit het boek “Soep van Sam en Joris” en dus bedacht door chefs Samuel Levie en Joris Bijdendijk. Dan móet ‘ie wel lekker zijn.

> naar het recept: waterkerssoep

Waterkerssoep

4. Bijzondere kerstsoep: zonnebloempitten-knolselderijsoep met pastinaak en salie

Nog zo’n bijzondere soep van Samuel en Joris is deze knolselderijsoep met een feestelijke topping erbovenop. Ziet er toch heerlijk uit?

> naar het recept: zonnebloempitten-knolselderijsoep met pastinaak en salie

Soep van Sam & Joris: zonnebloempitten-knolselderijsoep

5. Potage parmentier

In het lijstje kerst soep moet minimaal één klassieker voorkomen vonden we. Vandaar dat we hem afsluiten met deze klassiek Frnase potage parmentier, oftewel aardappelsoep.

> naar het recept: potage parmentier

Potage Parmentier

Wil je nog meer soep recepten?

Krijg jij van soep nooit genoeg? Kijk dan ook eens tussen deze soep recepten of wat dacht je van deze wortel pastinaak soep, een stevige bruine bonensoep of een frisse tomaten paprika soep. Of doe eens inspiratie op voor een ander voorgerecht voor kerst en kijk vast tussen de bijgerechten voor kerst.

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!