Bloemkoolsoep met krokant baconkruim
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui en de bleekselderij erin. Snijd de knoflook in plakjes en bak even mee in de pan.
Snijd de bloemkool in stukjes. Schil de aardappel en snijd in stukjes. Bak de bloemkool en de aardappel mee in de pan. Voeg de bouillonblokjes en het water toe, breng aan de kook en laat 20-30 minuten koken. De soep is gaar als je de blokjes aardappel makkelijk stuk kunt drukken met een lepel.
Snijd de plakjes bacon in stukjes en bak krokant in een droge koekenpan. Verkruimel de sneetjes brood (bijvoorbeeld in een keukenmachine). Neem de bacon uit de pan en bak het broodkruim krokant in het hete bakvet. Roer de Parmezaanse kaas erdoorheen en bak even mee. Meng het broodkruim met de bacon, de kruiden en de citroenschil.
Pureer de soep en roer de slagroom en de cayennepeper erdoorheen. Verwarm de soep nog even.
Serveer in glaasjes met daarop het krokante baconkruim. Plaats de glaasjes op schoteltjes of gebaksbordjes en serveer er eventueel een zelfgemaakte feestelijke soepstengel bij.