
Pittige bloemkoolsoep
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes en houd er 2 achter voor later. Snijd de steel van de bloemkool fijn.
Verwarm de olie in een ruime pan en fruit er de bloemkoolroosjes, de bloemkoolsteel en de ui ca. 10 minuten op matig vuur in. Roer regelmatig tot de bloemkool mooi goud van kleur is. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 minuten. Voeg het currypoeder toe en fruit nog 1 minuut. Giet de bouillon erbij en laat ca. 20 minuten rustig koken tot de bloemkool uit elkaar valt.
Roer de yoghurt erdoorheen en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Snijd of schaaf de achtergehouden bloemkoolroosjes in dunne plakjes en meng ze met wat zout, peper en citroensap. Verdeel de soep over kommen en maak af met de bloemkoolplakjes en wat versgemalen zwarte peper.