Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Voor de croutons

Voor de soep

Een snelle soep die zo op tafel staat. Boordevol groenten door de bloemkool en prei. De zelfgemaakte croutons smaken er heerlijk bij. Oh ja, en kaas is baas natuurlijk. In dit geval gaat er een handje cheddar en parmezaan doorheen.

Bereiding

  1. Verwarm voor de croutons de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verwijder de korst van de ciabatta en snijd het brood in blokjes. Meng het brood met 2-3 el olijfolie. Voeg wat zeezout en de tijm toe en meng nogmaals. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 10-15 minuten goudbruin en krokant in de oven.

  2. Verhit voor de soep een klontje boter in een pan en bak er de prei in tot hij zachter wordt. Voeg de bloemkool toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de bouillon en de melk toe en breng aan de kook. Kook 20-25 minuten op laag vuur tot de bloemkool heel zacht is.

  3. Pureer de soep glad met een staafmixer. Verhit de soep op laag vuur en roer de cheddar en de parmezaan erdoorheen tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de croutons en serveer.

© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Tony Briscoe Receptuur: Janine Ratcliffe Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Katy Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (7 stemmen)

Lees verder onder de advertentie