Advertentie
Kerst voorgerechten
Langzaamaan komt kerst steeds dichterbij.. Tijd om kerst recepten uit te zoeken. Ben jij al helemaal klaar voor het kerstontbijt en de kerstbrunch? En heb je het kersthoofdgerecht of die ene feestelijke salade al uitgezocht? Dan zoek je misschien nog een bijpassend kerst voorgerecht. En daarmee kunnen we je helpen. Bekijk snel deze kerst voorgerechtjes en stel je ideale kerstmenu samen! Welk voorgerecht voor kerst ga jij maken dit jaar?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Warm voorgerecht kerst
Kip-dragonpasteitjes
We trappen af met een warm voorgerecht voor kerst. Deze kip-dragonpasteitjes zijn een echte klassieker, en als er een moment is waarop klassiekers uit de kast mogen is het wel met kerst. Als je het ons vraagt kun je iedereen blij maken met zo’n krokant deegbakje met zachte ragout. En dan wel zelf de bakjes maken hè!
> naar het recept: kip-dragonpasteitjes
Koud voorgerecht kerst
Zelf paté maken
Dit gaan je gasten wel next level vinden hoor, zelfgemaakte paté. Wat ons betreft is dit een ultiem koud voorgerecht voor kerst. Natuurlijk kun je ook naar de traiteur gaan en een bakje paté halen, maar is het niet veel leuker om zelf met de smaken te gaan experimenteren? Met dit recept voor boerenpaté voel je je als een chef in Frankrijk. Dit is één van onze favoriete kerst voorgerechten!
> naar het recept: zelf paté maken
Vegetarisch voorgerecht kerst
Rodebietentartaar met kastanjecrème
Dé tip voor een vegetarisch voorgerecht voor kerst als je het ons vraagt. En niet alleen wij zijn fan, ook onder onze lezers was dit kerst voorgerecht uit het kerstnummer van 2018 een groot succes.
Een tartaar is altijd goed, maar niet iedereen zit te wachten op rauw vlees. Deze rodebietentartaar met quinoa is helemaal van nu en geschikt voor vega’s (en vegans als je de cashewcrème achterwege laat). Of gebruik vegan kookroom!
> naar het recept: rodebietentartaar met kastanjecrème
Bijzondere voorgerechten kerst
1. Smokey zeevruchtencocktail
Een garnalencocktail kun je zeker niet meer in de categorie bijzondere voorgerechten voor kerst scharen tegenwoordig. Deze zeevruchtencocktail daarentegen is alles behalve saai. Geen garnalen maar scheermessen en mosselen. Door de toevoeging van appel is de cocktail lekker fris, maar de gerookte mayonaise maakt ‘m pas echt speciaal. En dan wel in zo’n mooie ijscoupe serveren hè, met een blaadje peterselie.
> naar het recept: smokey zeevruchtencocktail
2. Gegrilde andijvie met krokante sjalot en rozijnen
Deze gegrilde andijvie hoort ook zeker in het rijtje bijzondere voorgerechten voor kerst thuis. Helemaal als je kerst voorgerecht ook vegetarisch moet zijn. Met krokante sjalotten, noten en rozijnen maak je er echt een feestelijk voorafje van.
> naar het recept: gegrilde andijvie met krokante sjalot en rozijnen
Makkelijk voorgerecht kerst
Knoflookcrostini met cantharellen en peterselie
Een simpel kerst voorgerecht voor de easy chef: dit eenvoudige voorgerecht voor kerst is zo gemaakt. Ga voor kant-en-klare tapenade (of nog beter en maak ‘m zelf), roerbak de cantharellen, gril de broodjes en je bent klaar om aan tafel te gaan. Ook leuk om te combineren andere crostini’s, zoals een insalata caprese op een broodje. Zo makkelijk was je kerst voorgerecht nog nooit.
> naar het recept: knoflookcrostini met cantharellen en peterselie
Kijk ook eens hier voor meer kerstinspiratie:
Hoofdgerecht kerst: van vlees tot vis en vegetarisch
7x feestelijke voorgerechten voor kerst
Italiaans voorgerecht: 25x receptideeën
De leukste kerstdiner recepten voor 2023
Feestelijke kerstsoepen voor het kerstdiner
Onze tips
15x de lekkerste mozzarella recepten
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
11x recepten voor Koningsdag
5x het lekkerste asperge recept
The battle of the chefs: wie kan het beste asperges bereiden?
15x toetjes in een glaasje
9x recepten met aubergine die je meteen wil maken
7x de lekkerste recepten met groene asperges
Willem van Santen
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.