Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
kerst voorgerecht gebakken feta

5x een spectaculair en makkelijk kerst voorgerecht

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

De kalkoen voor het hoofdgerecht is besteld en ook het toetje is in kannen en kruiken. Maar wat maak je als kerst voorgerecht? Wij zetten vijf voorgerechten voor kerst voor je op een rijtje die de show stelen aan tafel. Wat niemand echter weet: ze zijn super easy om te maken! Secret of the chef...

Kerst voorgerecht

Zit je met je handen in het haar wat je dit jaar nou weer aan je familie moet serveren? Geen stress, wij hebben recepten op een rijtje gezet. Zo hoef jij alleen nog maar de boodschappen te doen voor jouw kerst voorgerecht!

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Venkelsalade met rivierkreeft en mandarijn

Een frisse starter van je kerstdiner, dat is deze venkelsalade met rivierkreeft en mandarijn. Het geheim van het gerecht is ongetwijfeld het scheutje Pernod, een heerlijke anijsdrank. Tip voor als je tijd over hebt: maak je mayonaise zelf. Dat is tenslotte altijd lekkerder dan kant-en-klaar.

> naar het recept: venkelsalade met rivierkreeft en mandarijn

kerst voorgerecht

Gebakken feta met cherrytomaten en knoflookbrood

Kaasliefhebbers ga je hier héél blij mee maken. De smaak van de zoute gegrilde kaas uit de oven met het zoete van de warme cherrytomaatjes. Knapperig knoflookbrood erbij en klaar!

> naar het recept: gebakken feta met cherrytomaten en knoflookbrood

kerst voorgerecht gebakken feta

Rode bieten met ricotta en gebakken groene asperges

De combinatie bieten met kaas is een gouden combinatie. Wij gaan in dit gerecht voor zachte ricotta en voor de knapperige balans, gebakken groene asperges. Een feest van kleuren om te zien en te eten!

> naar het recept: rode bieten met ricotta en gebakken groene asperges

kerst voorgerecht rode bieten met ricotta

Zalmtartaar met appel, dille en selderij

Een tartaar is zo klassiek als wat. Maar het is niet voor niets een klassieker toch? Deze zalmtartaar met appel, dille en selderij willen wij ieder jaar wel op tafel zetten, zo lekker!

> naar het recept: zalmtartaar met appel, dille en selderij

zalmtartaar

Gebraiseerde prei met mosterddip en oude kaas

Een absolute favoriet, we maken ‘m maar al te graag voor ons kerstdiner. De oude kaas en de mosterd brengen de prei in dit voorgerecht naar een heel ander niveau!

> naar het recept: gebraiseerde prei met mosterddip en oude kaas

prei

Lees meer over kerst:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!