Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
rodebietentartaar

Rodebietentartaar van Healthy Wanderlust

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg het groentebouillonblokje toe aan het kookwater. Pureer de bieten fijn in een keukenmachine. Giet dit mengsel in een vergiet met daarin een oude theedoek. Plaats een kom onder het vergiet om het bietensap op te vangen.

  2. Knijp het overige sap zoveel mogelijk uit de bietenpuree door met de theedoek een bolletje rondom de gepureerde bieten te vormen en dit voorzichtig uit te knijpen boven de kom. Doe 200 ml bietensap met de rozemarijn, de sjalotjes, de knoflook en een snuf zout en peper in een kleine pan en verhit 10 minuten op laag vuur. Laat de saus rustig indikken en roer regelmatig door.

  3. Voeg na 10 minuten de sojasaus, 3 el olijfolie en de sesamolie toe. Kook dit nog 10 minuten mee, draai het vuur de laatste 5 minuten zo laag mogelijk. Roer regelmatig door. Schep de saus vervolgens door de gekookte quinoa en laat ca. 5 minuten zo staan. Schep er vervolgens 3 á 4 el gepureerde biet doorheen en mix goed door elkaar.

  4. Mix de cashewnoten met de kookroom, het citroensap, de agavesiroop, de truffelolie, 2 el olijfolie en een snufje zout en peper tot een glad geheel. Plaats een dresseerring op een bord en vul hem met het rodebieten-quinoamengsel. Ga voor ongeveer 1 tot 1,5 cm dikte. Serveer met de cashew-truffelcrème en wat verse rozemarijn.

© Receptuur en foodstyling: Merel Teunis

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)