Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg het groentebouillonblokje toe aan het kookwater. Pureer de bieten fijn in een keukenmachine. Giet dit mengsel in een vergiet met daarin een oude theedoek. Plaats een kom onder het vergiet om het bietensap op te vangen.
  2. Knijp het overige sap zoveel mogelijk uit de bietenpuree door met de theedoek een bolletje rondom de gepureerde bieten te vormen en dit voorzichtig uit te knijpen boven de kom. Doe 200 ml bietensap met de rozemarijn, de sjalotjes, de knoflook en een snuf zout en peper in een kleine pan en verhit 10 minuten op laag vuur. Laat de saus rustig indikken en roer regelmatig door.
  3. Voeg na 10 minuten de sojasaus, 3 el olijfolie en de sesamolie toe. Kook dit nog 10 minuten mee, draai het vuur de laatste 5 minuten zo laag mogelijk. Roer regelmatig door. Schep de saus vervolgens door de gekookte quinoa en laat ca. 5 minuten zo staan. Schep er vervolgens 3 á 4 el gepureerde biet doorheen en mix goed door elkaar.
  4. Mix de cashewnoten met de kookroom, het citroensap, de agavesiroop, de truffelolie, 2 el olijfolie en een snufje zout en peper tot een glad geheel. Plaats een dresseerring op een bord en vul hem met het rodebieten-quinoamengsel. Ga voor ongeveer 1 tot 1,5 cm dikte. Serveer met de cashew-truffelcrème en wat verse rozemarijn.

Merel: “Zet de fles truffelolie op tafel voor de liefhebbers.”

Dit recept maakte onze foodies friend Merel van Healthywanderlust.
© Receptuur en foodstyling: Merel Teunis