Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
kip-dragonpasteitjes

Kip-dragonpasteitjes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Wrijf de kippendijen in met de mosterd en bestrooi met zout en peper.  Verhit 1 el boter in een ruime braadpan en bak er de kip ca. 2 minuten rondom in. Blus af met de witte wijn en 500 ml heet water. Kneus de knoflookteentjes. Pel de ui en snijd hem in grove stukken. Voeg de knoflook, de ui en het bouillonblokje toe. Stoof de kip afgedekt en op laag vuur in ca. 1 uur gaar.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C /  hetelucht: 200°C). Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet een muffinbakvorm in met boter en bekleed 8 holtes met elk een plakje bladerdeeg. Bekleed het bladerdeeg met bakpapier en vul de holtes met bakbonen. Bak de  bladerdeegbakjes ca. 10 minuten in de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Bak de bladerdeegbakjes in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.

  3. Neem ondertussen de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon. Smelt 100 g boter in een pan en roer de bloem erdoorheen. Gaar de roux op laag vuur al roerend ca. 5 minuten. Neem van het vuur en laat kort afkoelen.

  4. Voeg al roerend de bouillon en de slagroom toe aan de roux en breng het geheel geleidelijk aan de kook. Snijd de kip klein. Was de dragon
    en hak hem fijn. Houd wat van de dragon achter ter garnering. Laat de roux ca. 1 minuut koken en voeg dan de kip, de doperwten en de dragon toe. Verwarm de ragout ca. 4 minuten goed door. Breng op smaak met zout, peper en de grove mosterd.

  5. Neem de bladerdeegbakjes uit de oven en verdeel ze over 8 borden. Verdeel de ragout over de bakjes en garneer met de overige dragon.

Servies etc.: Pip Studio, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)