Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Carpaccio van gerookte eend met amandeldressing

Carpaccio van gerookte eend met amandeldressing

In samenwerking met Bowls and Dishes
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 12 uur wachttijdca. 12 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de dressing

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • rookoven of bbq (om te roken)
  • vleesthermometer
  • vijzel
Deze carpaccio is iets anders dan je gewend bent, maar minstens net zo lekker. De eendenborstfilet is super mals, waardoor dit voorgerecht niet te zwaar valt. Een perfecte start van het diner!

Bereiding

  1. Weeg per 100 g eendenborst 1,2 g zout af. Wrijf de eend rondom in met het zout en pak strak in in vershoudfolie. Leg minimaal 12 uur in de koelkast.

  2. Bereid een rookoventje of barbecue voor om te roken. Pak de eend uit, dep goed droog met keukenpapier en rook de eend ca. 10 minuten in de rookoven. Verwarm de oven voor (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Gaar de eend verder in de oven tot een kerntemperatuur van ca. 50 gra den. Neem uit de oven en laat afkoelen. Verpak weer strak in vershoudfolie en laat helemaal afkoelen in de koelkast.

  3. Rooster voor de dressing het korianderzaad in een droge pan tot het goed begint te geuren. Kneus de korianderzaadjes in een vijzel grof. Meng de sjalot met de amandelpasta, het korianderzaad en de wittewijnazijn. Klop de amandelolie en de zonnebloemolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Roer de abrikozenblokjes erdoorheen.

  4. Snijd de eend met een zeer scherp mes in dunne plakjes en verdeel over borden. Bestrijk met de amandeldressing en maak af met de dunne ringetjes chilipeper, het amandelschaafsel, shiso cress, fleur de sel en grof gemalen zwarte peper.

Per portie: 343 kcal | 9 g koolhydraten | 17 g eiwit | 27 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)