Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
recepten met tonijn: vitello tonnato

7x feestelijke voorgerechten voor kerst

Advertentie

De dagen worden steeds korter en dat betekent maar één ding: de feestdagen komen dichterbij! Weet jij al met welk gerecht jij deze kerst indruk gaat maken? Van paddenstoelencocottes tot pompoensoep, wij delen zeven van onze favoriete feestelijke voorgerechten voor kerst.

Feestelijke voorgerechten voor kerst

Met kerst is het natuurlijk feest in de keuken! Ben jij nog op zoek naar hét perfecte voorgerecht voor kerst om je gasten mee te verrassen? Of je nu gaat voor vlees, vis of vega, met deze feestelijke kerst voorgerechten heb je gegarandeerd succes deze kerst.

Meer inspiratie voor voorgerechten voor kerst vind je uiteraard op onze Pinterest. Of kijk eens tussen deze kerstsoep recepten, die je ook goed als voorgerecht kunt serveren.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Zalmtartaar met wasabimayo en gemarineerde sjalotjes

Zalmtartaar met wasabimayo en gemarineerde sjalotjes

Wil je écht iets feestelijks op tafel zetten? Trap het kerstmenu dan af met deze zalmtartaar. Het leuke is, met de handige tools van Plate-it zet je in een handomdraai zo’n sterrenwaardig voorgerechtje op tafel.

Naar het recept
paddenstoelen cocottes

Paddenstoelencocottes

Met deze paddenstoelencocottes serveer jij de welbekende paddenstoelenragout net wat chiquer. Want dit voorgerecht voor kerst ziet er toch elegant uit? Iedereen krijgt zijn eigen schaaltje, oftewel cocotte. Zo bezorg je je gasten een magische kerst.

Naar het recept
pompoensoepje

Pompoensoep met room en speculaaskruiden

Een soepje met een twist. Pompoensoep met speculaaskruiden klinkt misschien wat gek maar smaakt zalig! Voor een feestelijk voorgerecht voor kerst serveer je de soep in mooi glazen. Je maakt het geheel helemaal af met een beetje maanzaad voor het contrast.

Naar het recept
Mini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges

Mini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges

Dit gerecht is altijd goed. Met een goed stuk biefstuk maak je de lekkerste steak tartare zelf. Deze mini’s zijn maken de feestdagen éxtra magisch.

Naar het recept
rodebietentartaar

Rodebietentartaar van Healthy Wanderlust

Voor wie niet zit te wachten op rauw vlees is deze variant perfect. Deze rodebietentartaar met quinoa is helemaal van nu en geschikt voor vega’s (en vegans als je de cashewcrème achterwege laat). Of gebruik vegan kookroom!

Naar het recept
Homakase: Saba nori maki (makreelrol)

Saba nori maki (makreelrol)

Dit prachtige gerecht is een recept van Oof Verschuren, uit zijn boek Homakase: “Eigenlijk is deze rol meer een sashimirol dan sushirol, want in deze maki zit geen rijst. Maar de makreel heeft meer dan genoeg umami en zijn vet wordt mooi door de azijn uitgebalanceerd. U houdt dus een heel mooi fris hapje in uw handen.”

Naar het recept
recepten met tonijn: vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato is hét voorbeeld van Italiaanse eenvoud. Omdat het voorgerecht in een handomdraai op tafel staat, is het de perfecte start van het kerstdiner. Maar let op: dit feestelijke voorgerecht staat of valt met een perfecte tonijnsaus. Onze truc? Rasp er eens wat citroenschil door!

Naar het recept

Het grote kerstnummer van Foodies

Verheug je samen met Foodies op de feestdagen en bestel het dubbeldikke magazine.

pre-order kerstnummer

Lees meer over feestelijke voorgerechten voor kerst:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!