Advertentie
Feestelijke voorgerechten voor kerst
Met kerst is het natuurlijk feest in de keuken! Ben jij nog op zoek naar hét perfecte voorgerecht voor kerst om je gasten mee te verrassen? Of je nu gaat voor vlees, vis of vega, met deze feestelijke kerst voorgerechten heb je gegarandeerd succes deze kerst.
Meer inspiratie voor voorgerechten voor kerst vind je uiteraard op onze Pinterest. Of kijk eens tussen deze kerstsoep recepten, die je ook goed als voorgerecht kunt serveren.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Zalmtartaar met wasabimayo en gemarineerde sjalotjes
Wil je écht iets feestelijks op tafel zetten? Trap het kerstmenu dan af met deze zalmtartaar. Het leuke is, met de handige tools van Plate-it zet je in een handomdraai zo’n sterrenwaardig voorgerechtje op tafel.
Naar het receptPaddenstoelencocottes
Met deze paddenstoelencocottes serveer jij de welbekende paddenstoelenragout net wat chiquer. Want dit voorgerecht voor kerst ziet er toch elegant uit? Iedereen krijgt zijn eigen schaaltje, oftewel cocotte. Zo bezorg je je gasten een magische kerst.
Naar het receptPompoensoep met room en speculaaskruiden
Een soepje met een twist. Pompoensoep met speculaaskruiden klinkt misschien wat gek maar smaakt zalig! Voor een feestelijk voorgerecht voor kerst serveer je de soep in mooi glazen. Je maakt het geheel helemaal af met een beetje maanzaad voor het contrast.
Naar het receptMini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges
Dit gerecht is altijd goed. Met een goed stuk biefstuk maak je de lekkerste steak tartare zelf. Deze mini’s zijn maken de feestdagen éxtra magisch.
Naar het receptRodebietentartaar van Healthy Wanderlust
Voor wie niet zit te wachten op rauw vlees is deze variant perfect. Deze rodebietentartaar met quinoa is helemaal van nu en geschikt voor vega’s (en vegans als je de cashewcrème achterwege laat). Of gebruik vegan kookroom!
Naar het receptSaba nori maki (makreelrol)
Dit prachtige gerecht is een recept van Oof Verschuren, uit zijn boek Homakase: “Eigenlijk is deze rol meer een sashimirol dan sushirol, want in deze maki zit geen rijst. Maar de makreel heeft meer dan genoeg umami en zijn vet wordt mooi door de azijn uitgebalanceerd. U houdt dus een heel mooi fris hapje in uw handen.”
Naar het receptVitello tonnato
Vitello tonnato is hét voorbeeld van Italiaanse eenvoud. Omdat het voorgerecht in een handomdraai op tafel staat, is het de perfecte start van het kerstdiner. Maar let op: dit feestelijke voorgerecht staat of valt met een perfecte tonijnsaus. Onze truc? Rasp er eens wat citroenschil door!
Naar het receptHet grote kerstnummer van Foodies
Verheug je samen met Foodies op de feestdagen en bestel het dubbeldikke magazine.
Lees meer over feestelijke voorgerechten voor kerst:
Onze tips
Slagroomtaart: 5x verrassende recepten voor een verjaardag
5x recepten voor tompouce
Oranje boven: 9x recepten voor Koningsdag
5x zoete lekkernijen met kwark
Zomerse salade bij de BBQ: recepten en tips
5x recepten voor Hollandse koekjes
5x bakken met rabarber
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.