Feestelijke voorgerechten voor kerst

Met kerst is het natuurlijk feest in de keuken! Ben jij nog op zoek naar hét perfecte voorgerecht voor kerst om je gasten mee te verrassen? Of je nu gaat voor vlees, vis of vega, met deze feestelijke kerst voorgerechten heb je gegarandeerd succes deze kerst. Meer inspiratie voor voorgerechten voor kerst vind je uiteraard op onze Pinterest.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten en leukste weetjes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Smokey zeevruchtencocktail

Een garnalencocktail is een van de meest geserveerde voorgerechten voor kerst van Nederland. Maar wij doen het net even anders. Geen garnalen, maar scheermessen en mosselen. Een zeevruchtencocktail it is! En dan wel in zo’n mooie ijscoupe serveren hè, met een blaadje peterselie.

> naar het recept: smokey zeevruchtencocktail

zeevruchtencocktail

2. Paddenstoelencocottes

Met deze paddenstoelencocottes serveer jij de welbekende paddenstoelenragout net wat chiquer. Want dit voorgerecht voor kerst ziet er toch elegant uit? Iedereen krijgt zijn eigen schaaltje, oftewel cocotte. Zo bezorg je je gasten een magische kerst.

> naar het recept: paddenstoelencocottes

paddenstoelen cocottes

3. Pompoensoep met room en speculaaskruiden

Een soepje met een twist. Pompoensoep met speculaaskruiden klinkt misschien wat gek maar smaakt zalig! Voor een feestelijk voorgerecht voor kerst serveer je de soep in mooi glazen. Je maakt het geheel helemaal af met een beetje maanzaad voor het contrast.

> naar het recept: pompoensoep met room en speculaaskruiden

pompoensoepje feestelijke voorgerechten

4. Mini steak tartare – voorgerecht voor kerst

Dit gerecht is altijd goed. Met een goed stuk biefstuk maak je de lekkerste steak tartare zelf. Deze mini’s zijn maken de feestdagen éxtra magisch.

> naar het recept: mini steak tartare

Mini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges

5. Rodebietentartaar – voorgerecht voor kerst

Voor wie niet zit te wachten op rauw vlees is deze variant perfect. Deze rodebietentartaar met quinoa is helemaal van nu en geschikt voor vega’s (en vegans als je de cashewcrème achterwege laat). Of gebruik vegan kookroom!

> naar het recept: rodebietentartaar

rodebietentartaar feestelijke voorgerechten

6. Saba nori maki (makreelrol)

Dit prachtige gerecht is een recept van Oof Verschuren, uit zijn boek Homakase: “Eigenlijk is deze rol meer een sashimirol dan sushirol, want in deze maki zit geen rijst. Maar de makreel heeft meer dan genoeg umami en zijn vet wordt mooi door de azijn uitgebalanceerd. U houdt dus een heel mooi fris hapje in uw handen.”

> naar het recept: saba nori maki

Homakase: Saba nori maki (makreelrol) feestelijke voorgerechten

7. Vitello tonnato – voorgerecht voor kerst

Vitello tonnato is hét voorbeeld van Italiaanse eenvoud. Omdat het voorgerecht in een handomdraai op tafel staat, is het de perfecte start van het kerstdiner. Maar let op: dit feestelijke voorgerecht staat of valt met een perfecte tonijnsaus. Onze truc? Rasp er eens wat citroenschil door!

> naar het recept: vitello tonnato

Vitello tonnato feestelijke voorgerechten

Lees meer over feestelijke voorgerechten voor kerst: