Carpaccio
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Snij d het rundervet in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Voeg het rundervet aan de pan toe, zet het vuur lager en bak totdat de blokjes rondom goudbruin zij n en geen vet meer loslaten. Verwarm intussen een tweede koekenpan zonder olie of boter op laag vuur. Voeg de pijnboompitten toe en rooster ze in enkele minuten goudbruin.
Neem de pijnboompitten uit de pan en laat ze afkoelen. Neem de kaantjes die zijn ontstaan door het rundervet te smelten met een schuimspaan uit de pan. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Snijd de biefstuk in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes in een enkele laag en met voldoende tussenruimte tussen twee stukken folie en rol ze met een deegroller iets dunner. Verdeel de plakjes dakpansgewijs over een groot bord of over vier kleinere borden en laat ze op kamertemperatuur komen. Als je de carpaccio te koud serveert verliest hij namelijk smaak.
Laat de mozzarella en de zongedroogde tomaatjes uitlekken. Meng het citroensap met de olijfolie en maak hier de rucola mee aan.
Leg de rucola in het midden van de carpaccio. Scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel met de semi-zongedroogde tomaatjes, de kaantjes en de pijnboompitten over de carpaccio en bestrooi met versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak.