Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
paddenstoelen cocottes

Paddenstoelencocottes

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalot en de knofl ook. Maak de paddenstoelen schoon en verdeel ze in gelijke stukken (ca. 2×2 cm). Verhit 2 el boter in een grote pan en fruit er de sjalot en knoflook in. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ca. 8 minuten op hoog vuur. Bestrooi ze met de bloem en bak nog ca. 1 minuut verder. Voeg de slagroom en het bouillonblokje toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem grof. Roer de peterselie door de paddenstoelenragout.

  2. Vet de ovenschaaltjes of ramekins in met boter en verdeel er de paddenstoelenragout over. (Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Rol het bladerdeeg uit en steek er 8 cirkels uit die net groter zijn dan de ovenschaaltjes. Steek met de uitsteker 8 sterren uit het overige deeg.

  3. Kluts het ei. Bestrijk de randen van de schaaltjes met het ei. Leg de bladerdeegcirkels op de schaaltjes en druk het deeg op de randen vast. Bestrijk de deegkapjes met het ei en leg er de deegsterren op. Bestrijk opnieuw met het ei en rasp er de parmezaan overheen. Bak de cocottes in 15­20 minuten goudbruin in de oven.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)