Bereiding

Vol-au-vents is de chiquere naam voor een pasteitje. Niet gek dat we dit voorgerecht zo noemen want de combinatie met champagne en gamba’s is hartstikke feestelijk!

  1. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een vel bakpapier en laat in ca. 15 minuten ontdooien. Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een  vierkant van ca. 40×40 cm. Snijd met een ronde uitsteekvorm (12 cm Ø) 8 cirkels uit het deeg. Leg 4 cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd met een kleinere uitsteekvorm (8 cm Ø) kleinere cirkels uit de overige cirkels, zodat er ringen ontstaan.
  2. Bestrijk de grote cirkels op de bakplaat met wat ei. Leg de ringen erbovenop. Prik met een vork wat gaatjes in het midden. Leg de kleinere cirkels (de dekseltjes) ernaast op de bakplaat. Bestrijk al het deeg met ei. Zet ca. 20 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bestrijk het deeg nogmaals met ei en bak het ca. 20 minuten in de oven tot het gerezen en goudbruin is. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  4. Breng de champagne in een kleine pan aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper. Laat verder inkoken tot een stevige saus. Voeg de gamba’s, de citroenschil en het citroensap toe en breng nogmaals op smaak met zout en peper. Roer de dille erdoorheen.
  5. Verdeel de ragout over de bakjes, dek af met de deegdekseltjes en serveer direct.

Per portie: ca. 604 kcal
24 g eiwit | 37 g vet | 39 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush