Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Kerstmenu van Jamie Oliver: kerstpasta van Jamie Oliver

Kerstmenu van Jamie Oliver

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Zit jij ook altijd met je handen in je haar als je het definitieve kerstmenu gaat samenstellen? Er is zoveel lekkers om uit te kiezen! Of je nu drie, vier of zeven gangen serveert wij helpen je met inspiratie. In dit artikel deelt Jamie Oliver zijn ultieme kerstmenu, boordevol gerechten die stuk voor stuk het kerstdiner tot een succes maken!

Kerstmenu van Jamie Oliver

Jamie Oliver behoort tot absoluut een van de populairste en ook bekendste chefs ter wereld. Niet alleen bij het grote publiek is hij geliefd, ook professionele chefs zijn dol op hem. De recepten van Jamie Oliver zijn dan ook stuk voor stuk maakbaar, ongelooflijk lekker én vaak ook nog eens gezond. Speciaal voor de feestdagen delen we dan ook hét ultieme kerstmenu van Jamie Oliver! Kortom; kerst met Jamie Oliver.

Jamie Oliver – EEN

€ 33,99
Cover Jamie Oliver - EEN

Jamie Oliver’s boek EEN

Jamie Oliver, de favoriete chef van de lage landen, biedt met zijn boek “EEN” het ultieme gemakskookboek met simpele eenpansgerechten. Met meer dan 120 simpele, snelle recepten die allemaal te maken zijn in één (koeken)pan of ovenschaal. Eén kookboek, heerlijk eten en blije gezichten gegarandeerd.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kerstmenu van Jamie Oliver

1. Kerstpasta van Jamie Oliver: pigs zonder blankets, salie & ui, kastanjes & nootmuskaat

We starten in het kerstmenu van Jamie Oliver met deze heerlijke kerstpasta. Maak mooie vormpjes van de verse lasagnevellen en dien dit feestelijke én smaakvolle voorgerecht op. Je gasten zullen gegarandeerd onder de indruk zijn, en dat terwijl je maar één pan nodig hebt voor dit voorgerecht.

> naar het recept: kerstpasta van Jamie Oliver

Kerstmenu van Jamie Oliver: kerstpasta van Jamie Oliver

Foto: Richard Clatworthy

2. Malse geglaceerde lamsschenkels met zoete paprika, krieltjes, olijven, knoflook & peterselie

Deze geglaceerde lamsschenkels zijn het perfecte hoofdgerecht voor de feestdagen. Mede door de paprika’s, olijven, honing en verse peterselie smaakt elke hap naar meer. Ga je liever toch voor een vegetarisch hoofdgerecht? Vervang dan de lamsschenkels door in kwarten gesneden, geschilde knolselderij en bereid het gerecht op dezelfde manier.

> naar het recept: malse geglaceerde lamsschenkels van Jamie Oliver

Kerstmenu van Jamie Oliver: malse geglaceerde lamsschenkels van Jamie Oliver

Foto: David Loftus

3. Nagerecht in het kerstmenu van Jamie Oliver: honing-sinaasappelplaatcake met amandelen, vanille, yoghurt & een vleugje rozenwater

Voor dit geweldige dessert hoef je maar weinig moeite te doen, de oven doet namelijk het meeste werk. Minimale moeite, maar toch maximaal resultaat. Door bloedsinaasappels te gebruiken kleurt de plaatcake ook nog eens mooier dan met gewone sinaasappels. Serveer op mooie gebaksbordjes en het kerstmenu is compleet wat ons betreft!

> naar het recept: honing-sinaasappelplaatcake van Jamie Oliver

Honing-sinaasappelplaatcake van Jamie Oliver

Foto: David Loftus

Lees ook:

ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE).
Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!