Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Foodies boekenclub: “5 Ingrediënten Mediterraan” van Jamie Oliver

Foodies boekenclub: “5 Ingrediënten Mediterraan” van Jamie Oliver

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

“5 Ingrediënten Mediterraan” van Jamie Oliver

Na lang wachten is het eindelijk zover… Jamie Oliver brengt vandaag zijn nieuwe kookboek uit in Nederland! Het nieuwste boek van Jamie Oliver – 5 Ingrediënten Mediterraan – is een briljante combinatie van snel en ook simpel koken. Natuurlijk met die heerlijke mediterrane keuken waar iedereen, Jamie voorop, zo van houdt. Met maximaal vijf ingrediënten weet hij keer op keer een geweldig gerecht te maken, vaak ook nog in no time op tafel. Van vega tot vis en vlees, en van pasta tot salades, soepen en zoetigheid.

Ode aan de Méditerranée

In een exclusief interview vertelt Jamie Oliver over zijn boek: 5 Ingrediënten Mediterraan is een ode aan een van de meest geliefde en meest gerespecteerde keukens ter wereld. Denk aan volle smaken, eenvoudige methodes en slimme hacks, allemaal vanuit de 5 ingrediënten-blik voor elke dag simpel koken. Dus, als je eenvoudig, heerlijk eten op tafel wilt zonder al te veel ingrediënten, lange boodschappenlijstjes of heel veel afwas, dan is dit boek voor jou! Ik ben erg trots op dit boek – het is alles wat mensen zo goed vonden aan 5 Ingrediënten en meer!”

5 Ingrediënten Mediterraan

€ 33,99
4 ingrediënten Mediterraan

125 recepten met 5 ingrediënten

Jamie Oliver: “Er staan meer dan 125 heerlijke, simpele recepten in die een ode zijn aan mediterrane ingrediënten, smaken en combinaties; met de geest en eenvoud van het eerdere boek in elk gerecht. Denk aan mooie salades, buitenaards lekkere pasta’s en heel veel prachtige groente-, vis- en vleesgerechten. Het heeft iets voor elke dag van de week en voor elke gelegenheid, dus er zitten ook wat lekkere desserts en zoetigheden in. Plus, 65% van de recepten is zonder of met minder vlees, en allemaal zijn ze overheerlijk!”

Benieuwd? Dan hebben wij goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten uit het nieuwe boek met jullie delen:

Vlugge gezouten kabeljauw

Hoewel het niet aan de Middellandse Zee ligt, neemt Jamie Portugal wel in het boek mee. Deze versie van fish-and-chips, geïnspireerd op bacalhau à Brás, is zijn versie van een van hun populairste gerechten.

> naar het recept: vlugge gezouten kabeljauw

Vlugge gezouten kabeljauw Jamie oliver

Zachte smokey aubergine

Jamie Oliver: “Om de smaken en texturen van de Levantijnse kust te vangen, bereid je de kikkererwten op twee manieren. De geblakerde aubergine geeft een intense rooksmaak die nauwelijks te evenaren is. Een echte showstopper dus.”

> naar het recept: zachte smokey aubergine

Zachte smokey aubergine Jamie oliver

Eilandsalade

Jamie Oliver: “Als ik de Griekse eilanden bezoek, raak ik altijd geïnspireerd door de zalig verse, fruitige salades met halloumi; daarom heb ik er hier goudbruine, crispy kantwerk van gemaakt die een te gekke textuur geven.”

> naar het recept: eilandsalade

eilandsalade

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!