Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Krokante gnocchi met bolletjes mozzarella, halve cherrytomaatjes en basilicum.

Geen zin om te koken? Dit kun je eten bij warm weer

Het warme weer kan ervoor zorgen dat je niet altijd lang in de keuken wilt staan om wat lekkers te maken. Gelukkig hoeft dit ook niet! Met deze recepten voor eten bij warm weer heb je binnen no time een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Lees verder na de advertentie

Eten bij warm weer

De zon schijnt, de temperatuur stijgt en we gaan massaal naar buiten. Dat zorgt ervoor dat je dus ook liever niet lang achter het fornuis wilt staan. En dat begrijpen we. Wil je toch wat lekkers eten? Ook dat snappen we. Gelukkig hebben wij een hele hoop recepten voor het eten bij warm weer die makkelijk, snel én lekker zijn. En handig: je kunt ze van tevoren – in grote hoeveelheden – maken, zodat je ze gemakkelijk mee naar buiten kunt nemen!

Eten bij warm weer: recepten

Krokante gnocchi met bolletjes mozzarella, halve cherrytomaatjes en basilicum.

Krokante gnocchi caprese

Geniet van een snelle en smaakvolle maaltijd met deze krokante gnocchi caprese uit de airfryer! In een handomdraai zet je een heerlijk Italiaans gerecht op tafel. Simpel, snel en perfect voor elke dag!

Naar het recept
Bulgursalade met kikkererwten en feta

Bulgursalade met kikkererwten en feta

Deze Turkse salade, ook wel kisir genoemd, maak je met bulgur, kikkererwten en romige feta. Deze bulgursalade is geschikt als lichte en gezonde maaltijd voor doordeweeks. Maak gerust extra veel, dan heb je later ook nog een lekkere lunch.

Naar het recept
Panzanella met mozzarella kip en perzik

Panzanella met mozzarella, kip en perzik

Bij het koken zijn we vaak op zoek naar de magische driehoek: snel, gezond en lekker. Dit gerecht vol groenten staat binnen een halfuurtje op tafel – dat het lekker is is vanzelfsprekend!

Naar het recept
gehate voedingsmiddelen

Aspergesalade met gekaramelliseerde geitenkaas en sjalottendressing

Niet voor niets was dit ooit hét coverrecept van Foodies Proef de lente, want deze aspergesalade met gekaramelliseerde geitenkaas is om je vingers bij af te likken. Je kunt witte asperges, groene asperges of beide gebruiken.

Naar het recept
Parelcouscous met courgette chilipeper en munt

Parelcouscous met courgette, chilipeper en munt

Niets is zo makkelijk als het maken van couscous. Deze salade zit vol groente, frisheid én een fijne kick van de peper. Heerlijk voor op een warme dag.

Naar het recept

Tip!

Cover voor

Garnalen-pastasalade met dille

Makkelijk, snel én lekker. Wat verwacht je nog meer van een frisse pastasalade? Oja, dat je hem mee kunt nemen naar buiten. Deze pastasalade heeft het allemaal.

Naar het recept
courgette komkommer soep

Courgette-komkommersoep

In de warme zomermaanden maakt Oma Grootje van Oma’s soep regelmatig deze heerlijke courgettesoep. ‘De combinatie van komkommer en courgette geeft het geheel een heel frisse smaak, waar niemand aan tafel genoeg van kan krijgen!’ aldus Oma Grootje.

Naar het recept
Spring rolls

Spring rolls

Je kent ze vast, heerlijke spring rolls gevuld met knapperige groente. In dit geval gaan we voor een vegetarische variant met glasnoedels. Bijkomend voordeel: dit hapje staat in een handomdraai op tafel!

Naar het recept
tonijn wrap

Salade niçoise-wraps

Een pak wraps is altijd handig om in huis te hebben. Met slechts een handjevol ingrediënten maak je er al snel een heerlijk gerecht mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze salade niçoise wraps? Makkelijk, gezond en lekker!

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Krokante gnocchi met bolletjes mozzarella, halve cherrytomaatjes en basilicum.

Krokante gnocchi caprese

Geniet van een snelle en smaakvolle maaltijd met deze krokante gnocchi caprese uit de airfryer! In een handomdraai zet je een heerlijk Italiaans gerecht op tafel. Simpel, snel en perfect voor elke dag!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi (kant-en-klaar)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogd basilicum
  • 200 g minimozzarella
  • 200 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 10 g vers basilicum
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • zout

Benodigdheden

  • airfryer

Bereiding

  1. Meng de gnocchi met de olijfolie en het gedroogd basilicum.

  2. Verwarm de airfryer tot 200°C. Leg de gnocchi in de airfryer en bak deze in 10-12 minuten krokant. Schud de gnocchi af en toe even om zodat deze aan alle kanten krokant wordt.

  3. Meng de krokante gnocchi met de minimozzarella, cherrytomaatjes en het basilicum en sprenkel er extra vierge olijfolie en zout overheen.

  4. Serveer direct zodat de krokante gnocchi niet taai wordt.

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!