Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
tonijn wrap

Salade niçoise-wraps

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Een pak wraps is altijd handig om in huis te hebben. Met slechts een handjevol ingrediënten maak je er al snel een heerlijk gerecht mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze salade niçoise wraps? Makkelijk, gezond en lekker!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Een pak wraps is altijd handig om in huis te hebben. Met slechts een handjevol ingrediënten maak je er al snel een heerlijk gerecht mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze salade niçoise wraps? Makkelijk, gezond en lekker!

Bereiding

  1. Kook de eieren in 8 minuten halfzacht. Spoel ze onder koud stromend water en zet apart.

  2. Prak de ansjovis in een kleine kom fijn. Klop het citroensap, de knoflook en 1 el water erdoorheen. Klop de olie druppelsgewijs erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

  3. Doe de tonijn in een kom en breek in stukjes. Meng de helft van de dressing er voorzichtig doorheen. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.

  4. Verwarm de tortilla’s evt. kort in een droge pan. Bedek de tortilla’s met wat spinazieblaadjes en verdeel er de tonijn over. Maak af met de tomaat, het ei en de olijven. Druppel de overige dressing eroverheen.

Per portie: 379 kcal | 19 g koolhydraten | 27 g eiwit | 21 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)