
Salade niçoise
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Salade niçoise is een heerlijke, kleurrijke salade uit de Franse keuken, boordevol verse groenten, tonijn en ei. Dit recept is perfect om te maken als lichte lunch of een zomerse maaltijd.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de krieltjes over een bakplaat en meng ze met de olie, zout en peper. Rooster ze in 30-35 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Breng intussen een grote pan met licht gezouten water aan de kook en blancheer er de sperziebonen ca. 2 minuten in. Giet af en spoel de sperziebonen onder koud stromend water tot ze afgekoeld zijn. Laat goed uitlekken.
Kook de eieren in 6-7 minuten halfzacht. Spoel de eieren onder koud stromend water tot ze afgekoeld zijn, pel ze en halveer ze in de lengte.
Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar met 1 el water en wat zout en peper. Verdeel de krieltjes, de eieren, de sperziebonen, de rode ui, de cherrytomaten en de sla over 4 diepe borden.
Verbrokkel de tonijn boven de borden en maak af met de kappertjes, de olijven en de bieslook. Besprenkel met de dressing.









