Salade niçoise
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de krieltjes over een bakplaat en meng ze met de olie, zout en peper. Rooster ze in 30-35 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Breng intussen een grote pan met licht gezouten water aan de kook en blancheer er de sperziebonen ca. 2 minuten in. Giet af en spoel de sperziebonen onder koud stromend water tot ze afgekoeld zijn. Laat goed uitlekken. Kook de eieren in 6-7 minuten halfzacht. Spoel de eieren onder koud stromend water tot ze afgekoeld zijn, pel ze en halveer ze in de lengte.
Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar met 1 el water en wat zout en peper. Verdeel de krieltjes, de eieren, de sperziebonen, de rode ui, de cherrytomaten en de sla over 4 diepe borden. Verbrokkel de tonijn erboven en maak af met de kappertjes, de olijven en de bieslook. Besprenkel met de dressing.