Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de krieltjes over een bakplaat en meng ze met de olie, zout en peper. Rooster ze in 30-35 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  2. Breng intussen een grote pan met licht gezouten water aan de kook en blancheer er de sperziebonen ca. 2 minuten in. Giet af en spoel de sperziebonen onder koud stromend water tot ze afgekoeld zijn. Laat goed uitlekken. Kook de eieren in 6-7 minuten halfzacht. Spoel de eieren onder koud stromend water tot ze afgekoeld zijn, pel ze en halveer ze in de lengte.
  3. Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar met 1 el water en wat zout en peper. Verdeel de krieltjes, de eieren, de sperziebonen, de rode ui, de cherrytomaten en de sla over 4 diepe borden. Verbrokkel de tonijn erboven en maak af met de kappertjes, de olijven en de bieslook. Besprenkel met de dressing.

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Adam Bush  Foto’s: Mike English  Styling: Faye Wears Foodstyling: Katie Marshall