BBQ bijgerechten
Bij het maken van een BBQ boodschappenlijst denk je vaak als eerste aan een sappige hamburger of gegrilde vis. Al spelen stukken vis en vlees vaak de hoofdrol op de grill, de bijgerechten mogen we niet vergeten. Een frisse salade, gegrilde groenten en het klassieke stokbroodje kruidenboter horen er toch echt bij. Ter inspiratie hebben wij onze favoriete BBQ bijgerechten verzameld. Ga jij voor de aardappelsalade, gegrilde maiskolven, frietjes of allemaal?
Wil je ook elke week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten
Een pastasalade is het ultieme BBQ bijgerecht. Je kunt het namelijk heel eenvoudig voorbereiden. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingrediënten klaar. Vervolgens meng je alles door elkaar en hup de tuin in!
> naar het recept: pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten
Gegrilde little gem met romesco en granaatappel
Heb je de traditionele salades wel gezien? Leg je sla dan eens op de grill. Little gem’s zijn hier door hun compacte vorm erg geschikt voor en krijgen door het grillen een lichtzoete en rokerige smaak.
> naar het recept: gegrilde little gem met romesco en granaatappel
Farro-salade met gegrilde perzik en pecannoten
Deze farro-salade heeft alles wat je van een lekkere salade verlangt: de voedzame farro, zoete perziken, aromatische kruiden, een frisse dressing en knapperige noten. Een heerlijk fris vegan BBQ bijgerecht als je het ons vraagt.
> naar het recept: farro-salade met gegrilde perzik en pecannoten
Gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing
Ideaal als bijgerecht bij de barbecue, deze gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing. Lekker met platbrood om mee in de dressing te dippen.
> naar het recept: gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing
Duitse aardappelsalade
Een klassieke aardappelsalade hoort er ook wel echt bij. Onze favoriet is het recept van Welmoed Bezoen. Zij vertelt: “Dit is de eerste salade waar ik verliefd op werd én de enige die ik regelmatig kant-en-klare at. Het is mijn go-to salade. Fris, hartig en vullend.”
> naar het recept: Duitse aardappelsalade
Friet
Zie jij jouw aardappels liever gefrituurd? Ga dan zelf friet maken. Veel lekkerder dan de dunne frietjes van een fastfoodketen of bleke diepvriesfriet van de snackbar om de hoek.
> naar het recept: zelfgemaakte friet
Gegrilde mais met misoboter
Er gaat niets boven geroosterde maiskolven. Zeker wanneer je ze op smaak brengt met misoboter. De combinatie van zoet, zout en umami is om je vingers bij af te likken!
> naar het recept: gegrilde mais met misoboter
Warme salade met gegrilde mais en jalapeño
Grill vooral wat extra maiskolven om deze heerlijke salade mee te maken. Snijd de maïskorrels boven de salade van de kolf en schep de salade stevig door.
> naar het recept: warme salade met gegrilde mais en jalapeño
Turks brood
Gek op Turks brood? Maak het dan eens zelf! Dat is helemaal niet moeilijk met dit fijne recept van Chickslovefood. Serveer in combinatie met de lekkerste dips voor een zomerse bbq.
> naar het recept: Turks brood
Stokbrood
Misschien wel onze favoriet van alle BBQ bijgerechten: stokbrood. Kraakvers stokbrood met een onweerstaanbaar knapperige korst uit je eigen oven? Komt voor de bakker!
> naar het recepten: stokbrood