
De temperaturen stijgen, tijd om de barbecue aan te steken! Je weet vast al wel wat je wil gaan grillen, maar vergeet je de BBQ bijgerechten niet? Wij hebben onze favoriete recepten verzameld.
Lees verder na de advertentie
BBQ bijgerechten
Bij het maken van een BBQ boodschappenlijst denk je vaak als eerste aan een sappige hamburger of gegrilde vis. Al spelen stukken vis en vlees vaak de hoofdrol op de grill, de bijgerechten bij de BBQ mogen we niet vergeten.
Ter inspiratie hebben wij onze favoriete BBQ bijgerechten verzameld. Een frisse BBQ salade, gegrilde groenten en het klassieke stokbroodje kruidenboter horen er wat ons betreft echt bij, al is deze Italiaanse pastasalade onze grote favoriet:
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze favoriete BBQ bijgerechten
Ga jij voor de aardappelsalade, gegrilde maiskolven, frietjes of allemaal? Wie niet kan kiezen, kan ook een kijkje nemen in ons lijstje met beste bijgerechten voor kerst.

Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten
Een warme lentedag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Een goede pastasalade is je partner in crime. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingrediënten klaar. Alles door elkaar mengen en de tuin in!

Gegrilde little gem met romesco en granaatappel
Heb je de traditionele salades wel gezien? Leg je sla dan eens op de grill. Little gem’s zijn hier door hun compacte vorm erg geschikt voor en krijgen door het grillen een lichtzoete en rokerige smaak.

Farrosalade met artisjok en dressing van zongedroogde tomaat
Deze farrosalade is een aanrader voor je vaste repertoire omdat je hem makkelijk kunt aanvullen met ingrediënten die je nog in huis hebt. De heerlijke dressing van zongedroogde tomaat, balsamico, honing, mosterd en citroen maakt ‘m altijd af!

Gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing
Ideaal als bijgerecht bij de barbecue, deze gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing. Lekker met platbrood om mee in de dressing te dippen.

Duitse aardappelsalade
Een klassieke aardappelsalade hoort er ook wel echt bij. Onze favoriet is het recept van Welmoed Bezoen. Zij vertelt: “Dit is de eerste salade waar ik verliefd op werd én de enige die ik regelmatig kant-en-klare at. Het is mijn go-to salade. Fris, hartig en vullend.”

Zelf friet maken
Zie jij jouw aardappels liever gefrituurd? Ga dan zelf friet maken. Veel lekkerder dan de dunne frietjes van een fastfoodketen of bleke diepvriesfriet van de snackbar om de hoek.

Gegrilde mais met misoboter
Er gaat niets boven geroosterde maiskolven. Zeker wanneer je ze op smaak brengt met misoboter. De combinatie van zoet, zout en umami is om je vingers bij af te likken!

Warme salade met gegrilde maïs en jalapeño
Grill vooral wat extra maiskolven om deze heerlijke salade mee te maken. Snijd de maïskorrels boven de salade van de kolf en schep de salade stevig door.

Turks brood
Gek op Turks brood? Maak het dan eens zelf! Dat is helemaal niet moeilijk met dit fijne recept van Chickslovefood. Serveer in combinatie met de lekkerste dips voor een zomerse bbq.

Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten
Een warme lentedag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Een goede pastasalade is je partner in crime. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingrediënten klaar. Alles door elkaar mengen en de tuin in!
Ingrediënten
- 150 g korte pasta (bijv. radiatori)
- 3 trostomaten (in blokjes)
- 2 el olijfolie
- 1 el rodewijnazijn
- 1 el kappertjes
- zout en peper
- 150 g mozzarella (uitgelekt & in stukken gescheurd)
- 1 handje basilicum (alleen de blaadjes – fijngehakt)
- 2 el bieslook (fijngehakt)
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng intussen in een grote kom de tomaten, de olijfolie, de azijn en de kappertjes. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af, spoel hem onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de pasta goed door het tomatenmengsel. Laat ca. 5 minuten rusten en schep af en toe om.
Meng de mozzarella, de basilicum en de bieslook door de pastasalade en serveer.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush
Onze tips

Zo bak jij het perfecte Franse stokbrood

Buiten eten zonder last van insecten: zo doe je dat

Goodies: échte BBQ must-haves volgens Jord Althuizen

De lekkerste marinades voor bij de BBQ

De lekkerste dips voor een zomerse picknick of BBQ

De beste rubs voor bij de BBQ volgens Jord Althuizen

Brisket: de beste recepten met het klapstuk

Aardappelsalade maken: de beste recepten en tips

11x verkoelende zomerse drankjes

Toetje op de BBQ: 11x zoete gerechten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.