Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gegrilde mais met misoboter

Dit zijn de beste bijgerechten voor de BBQ

Advertentie

De temperaturen stijgen, tijd om de barbecue aan te steken! Je weet vast al wel wat je wil gaan grillen, maar vergeet je de BBQ bijgerechten niet? Wij hebben onze favoriete recepten verzameld.

BBQ bijgerechten

Bij het maken van een BBQ boodschappenlijst denk je vaak als eerste aan een sappige hamburger of gegrilde vis. Al spelen stukken vis en vlees vaak de hoofdrol op de grill, de bijgerechten bij de BBQ mogen we niet vergeten.

Een frisse BBQ salade, gegrilde groenten en het klassieke stokbroodje kruidenboter horen er toch echt bij. Ter inspiratie hebben wij onze favoriete BBQ bijgerechten verzameld. Ga jij voor de aardappelsalade, gegrilde maiskolven, frietjes of allemaal? Wie niet kan kiezen, kan ook een kijkje nemen in ons lijstje met beste bijgerechten voor kerst.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

BBQ bijgerechten

snelle vegetarische recepten Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Een pastasalade is het ultieme BBQ bijgerecht. Je kunt het namelijk heel eenvoudig voorbereiden. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingrediënten klaar. Vervolgens meng je alles door elkaar en hup de tuin in!

Naar het recept
Gegrilde little gem met romesco en granaatappel

Gegrilde little gem met romesco en granaatappel

Heb je de traditionele salades wel gezien? Leg je sla dan eens op de grill. Little gem’s zijn hier door hun compacte vorm erg geschikt voor en krijgen door het grillen een lichtzoete en rokerige smaak.

Naar het recept
Farrosalade met artisjok en dressing van zongedroogde tomaat

Farrosalade met artisjok en dressing van zongedroogde tomaat

Pien: “Farro is een oude tarwesoort die populair is om zijn nootachtige smaak, zachte textuur en voedingswaarde. Ik gebruik het vaak voor salades, maar het is ook heerlijk in soep. Deze farrosalade is een aanrader voor je vaste repertoire omdat je hem makkelijk kunt aanvullen met ingrediënten die je nog in huis hebt of die je voorkeur hebben. Uiteindelijk heeft deze salade eigenlijk alleen de basis nodig: de heerlijke dressing van zongedroogde tomaat, balsamico, honing, mosterd en citroen. Ik serveer hem het liefst met rucola, artisjok, mozzarella en groene olijven, zoals in dit recept.”

Naar het recept
Gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing

Gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing

Ideaal als bijgerecht bij de barbecue, deze gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing. Lekker met platbrood om mee in de dressing te dippen.

Naar het recept
Duitse aardappelsalade

Duitse aardappelsalade

Een klassieke aardappelsalade hoort er ook wel echt bij. Onze favoriet is het recept van Welmoed Bezoen. Zij vertelt: “Dit is de eerste salade waar ik verliefd op werd én de enige die ik regelmatig kant-en-klare at. Het is mijn go-to salade. Fris, hartig en vullend.”

Naar het recept
zelfgemaakte friet

Zelfgemaakte frietjes

Zie jij jouw aardappels liever gefrituurd? Ga dan zelf friet maken. Veel lekkerder dan de dunne frietjes van een fastfoodketen of bleke diepvriesfriet van de snackbar om de hoek.

Naar het recept
Gegrilde mais met misoboter

Gegrilde mais met misoboter

Er gaat niets boven geroosterde maiskolven. Zeker wanneer je ze op smaak brengt met misoboter. De combinatie van zoet, zout en umami is om je vingers bij af te likken!

Naar het recept
wat is jalapeño en wat kun je ermee?

Warme salade met gegrilde maïs en jalapeño

Grill vooral wat extra maiskolven om deze heerlijke salade mee te maken. Snijd de maïskorrels boven de salade van de kolf en schep de salade stevig door.

Naar het recept
turks brood - chickslovefood

Turks brood

Gek op Turks brood? Maak het dan eens zelf! Dat is helemaal niet moeilijk met dit fijne recept van Chickslovefood. Serveer in combinatie met de lekkerste dips voor een zomerse bbq.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!