Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
buiten eten zonder insecten

Buiten eten zonder last van insecten: zo doe je dat

Advertentie

Bij warm weer is er niets beter dan buiten eten. Als je tenminste geen last hebt van wespen, vliegen of muggen... Gelukkig houd je met deze tips insecten op afstand!

Tips tegen insecten bij je eten

Gerechten van de grill, koude pastasalades of ijskoude toetjes: alles smaakt beter als je het buiten eet.

Helaas zijn insecten net als wij dol op dit lekkers en vliegen ze er graag omheen. Hartstikke irritant en ook best een beetje vies.

Daarom delen wij tips om vliegen, wespen en muggen op afstand te houden. Zo kun je buiten eten zonder insecten.

Wil je nog meer tips en recepten voor buiten eten ontvangen? Schrijf je dan in:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Buiten eten zonder insecten

Insecten op je eten is niet alleen vervelend, maar ook onhygiënisch. Je maaltijd kan besmet raken en daar kan je ziek van worden. Let er dus altijd op dat je insecten zo veel mogelijk op afstand houdt. Met deze tips, bijvoorbeeld:

  1. Je zult eerder last hebben van insecten op een terras midden de stad waar het nauwelijks waait dan langs het water. Simpelweg omdat ze niet zo van wind houden omdat ze dan moeilijker kunnen vliegen. Zin in een uitgebreide borrel op het terras? Zoek een plekje uit waar het waait, bijvoorbeeld aan het strand, langs het water of op een open plek. Ook in de tuin kun je beter strategisch gaan zitten en kiezen voor de plek waar de meeste wind staat.
  2. Insecten, zoals wespen, komen af op zoete geuren. Denk aan een koud glas cola, eten met een zoet sausje of de bloemen in je tuin. Wil je insecten op afstand houden? Dek je drankje af met een bierviltje of bescherm het eten op tafel met een vliegenkap. Gebruik ook altijd een rietje. Mocht er per ongeluk toch een wesp in je drinken terecht komen voorkom je met een rietje dat ‘ie in je mond verdwijnt.
  3. Er zijn verschillende natuurlijke middelen die je kunt gebruiken om insecten op afstand te houden. Citronella-kaarsen, etherische oliën zoals lavendel of pepermunt, en zelfs basilicumplanten kunnen helpen om muggen en andere vervelende insecten weg te houden. Plaats deze middelen strategisch rond je eten om insecten op afstand te houden. Dat is niet alleen handig, maar staat ook nog eens gezellig!
  4. Klaar met eten? Ruim de tafel gelijk op. Want insecten komen af op voedselresten en afval.

Lekker buiten eten: recepten

Nu je weet hoe je insecten op afstand kunt houden, kun je vast niet wachten om naar buiten te gaan. Daarom delen wij heerlijke recepten voor lekker buiten eten:

Griekse tortellinisalade

Geen zin om lang in de keuken te staan? Deze makkelijke maaltijdsalade staat al binnen een kwartier op tafel. Zo heb je meer tijd om buiten te zijn en te genieten van het mooie weer. Maak gerust extra veel, zodat je morgen kunt genieten van een heerlijke lunch.

> naar het recept: Griekse tortellinisalade

Lekker makkelijk: Griekse tortellinisalade

Burrito met kip en koriander

Burrito’s kun je heel eenvoudig maken en meenemen. Naar de tuin, je balkon of het park. Het is eigenlijk niets anders dan een wrap, gevuld met van alles en nog wat. Wat denk je bijvoorbeeld van een burrito met kip en avocado?

> naar het recept: burrito met kip en koriander

Burrito met kip en koriander

Halloumikebabs met tzatziki

Wanneer je buiten eet, is het leuk om samen aan de slag te gaan. Ga bijvoorbeeld samen spiesjes rijgen. Deze groentespiesjes met de heerlijke Cypriotische grillkaas halloumi zijn bij ons favoriet.

> naar het recept: halloumikebabs met tzatziki

Halloumikebabs met tzatziki

Genoeg tips voor buiten eten zonder insecten? Lees dan ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!